הנכד מתנהג בעצבנות ותוקפנות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/04/2006 | 23:15 | מאת: דבי י.

יש לי נכד בגיל 9 שכל יום שישי ישן אצלי. לאחרונה הוא החל לגלות עצבנות ולמרות כל הטוב שאני נותנת לו קונה לו מתנות הולכת איתו למסעדות - הוא נעשה תוקפני לפתע ומתנהג מוזר. עלי לציין שבתי לא מקדישה לו זמן היא נוסעת הרבה מהבית והילד לבדו הרבה או עם האבא. אבל התקפות הזעם שלו לא ברורות לי. כי זה בלי כל סיבה ואולי יש לו בלב משהו שמציק ואינני יודעת איך לפתור זאת. האם עלי לפסוק שלא יישן אצלי ושיהיה יותר עם הוריו וכך ייטב לו ? אני פגועה. גם נותנת את הנשמה וגם מקבלת ממנו יחס לא טוב. מה עושים? בתודה דבי

21/04/2006 | 09:19 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני מנסה להבין מי נמצא במוקד השאלה שלך - הנכד ומצבו הלא קל או שמא את והפגיעה שאת חשה. כמו שעניתי לך לפני מס' חוד',חשוב שתמצאי דרך לשוחח על התנהלות המשפ' ומצבו של הילד,עם בתך. סביר להניח שאם תגיעי ממקום של אני נותנת ונותנת ומה אני מקבלת בחזרה ?,לא תשיגי כלום. יש בזה נימה של האשמה שסביר שתגרום לבתך להתגונן ויתכן שכתוצאה מכך גם לתקוף. את צריכה להחליט למי את רוצה לעזור - לנכד או לעצמך ? במידה שרווחת הילד באמת חשובה לך,אני בטוחה שתהיי מסוגלת להתעלות על הפגיעה שאת חשה ולנהל שיחה עם בתך שלא תאיים עליה. במידה שחשוב לך כרגע להמנע מפגיעה בעצמך,תהיי חייבת כנראה לנטוש את רעיון העזרה לנכד. ז"א,את צריכה לעשות את השיקולים שלך למי את מסוגלת לעזור כרגע - לנכד או לעצמך. בכל מקרה,למי שתחליטי לעזור,יש לכך מחיר. כמובן,שישנה גם האפשרות (המומלצת,כאן) לפנות למס' שיחות פנים מול פנים עם איש מקצוע כדי לבדוק כיצד את יכולה לעזור . אני מצרפת גם את התשובה שנתתי לפני מס' חוד',אולי כדאי לקרא שוב. בהצלחה, מור http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1234/xPG/37/xFT/13648/xFP/13826

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות