איזה גן מתאים לילדה בת 3?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

06/04/2006 | 11:06 | מאת: ערן

שלום, יש לי ילדה בת 3 יחידה שנמצאת מזה שנתיים בגן פרטי בו יש 10 ילדים. בספטמבר אני מעוניין להעביר אותה לגן אחר בגלל סיבות שונות.(היא תהיה בת 3 + 7 חודשים). אני מתלבט מה השיקולים החשובים ביותר בבחירת גן בגיל זה? למשל, האם להעדיף גן קטן יחסית -עד 15 ילדים בקבוצת גיל (יש שתי קבוצות גיל) עם גננת + סייעת אחת או שתיים לקבוצה אבל שאינו בעל יחוד (כלומר מעניק את הדברים הסטנדרטיים: 2-3 חוגים, ארוחות חמות וטריות , ספרים ומשחקים, חצר משחקים וג'ימבורי) או אולי כדאי גן גדול יותר -25 ילדים בקבוצת גיל (יש שתי קבוצות גיל) עם גננת + 2 /3 סייעות שיש בו עבודה פרטנית עם ילדים, חוגים, חוג יוגה (מסתבר שהרבה ילדים אוהבים את זה), פגישות ילדים +הורים בגן פעם בחודש אחה"צ ליצירה משותפת וכו' ובכלל נראה יותר "מתקתק דברים". מה יותר חשוב עבור ילד בגיל 3 וחצי? תודה, אבא מתלבט...

08/04/2006 | 14:54 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, אני חייבת להגיד שלא התרשמתי משום פרמטר שכתבת לגבי שני הגנים. חוג יוגה,ציור ,ג'ימבורי או מפגשים עם ההורים,לא הופכים את הגן ליותר או פחות מתאימים לילד. אני בטוחה שאם התחנכת בילדותך בישראל גם אתה לא זכית בגן לחוג יוגה או למפגשים אחת לחודש אחה"צ ובכ"ז יתכן מאוד שאהבת את הגן ומאוד נהנית בו כי - הגננת היתה קשובה,והסייעת ידעה לעודד והיתה תחושה של קבלה וחום ודאגה ותשומת לב ו.... מה שאני מנסה להגיד הוא שיש פרמטרים הרבה הרבה יותר חשובים מחוג כזה או אחר. החוגים והפיעלויות באים הרבה פעמים כדי להרשים את ההורים (והם מצליחים,לא ? :)) ולתת להם את התחושה שהם השקיעו בילדיהם את המקסימום. לגבי מס' הילדים - בגיל של בתך זה פחות קריטי. בדר"כ לילדים בגיל הזה אין בעיה להסתדר בקב' של 25 - 30 ילדים. אני מאוד ממליצה לקרא ב"שאלות ותשובות" את החלק גן,תמצא שם תשובה מפורטת לאיך בוחרים גן. ומילה אישית - אני את שתי בנותיי הכנסתי בגיל 3 לגן עיריה. גם אני עברתי את ההתלבטות שיש לכל הורה אבל הצלחתי למצא הרבה מאוד יתרונות שיש לגן עיריה. להפתעתי,אצל אחת מהן,הרגישה יותר והעדינה יותר,הגן העירוני חולל פלאים. אני מאוד בעד מסגרות קטנות ומגוננות עד גיל מסויים. אבל צריך לזכור שיש גיל שבו הגנה רבה מדי אינה משרתת את צרכי הילד. גם אם זה מגיע בלווי של חוג יוגה. בהצלחה, מור

13/04/2006 | 12:53 | מאת: מיכל

ערן שלום, אני הייתי הולכת על הגן הקטן יותר מבחינת כמות הילדים. כמה שיותר להמצא במסגרת קטנהיותר, כך יותרטוב. נכון שבשלב מסוים הם יהיו חייבים להגיע למסגרות גדולות (40 ילדים בכיתה א...) אבל למה למהר, למה שלא תרויח בתך עוד כמה שנים במסגרת אינטימית. חוגי היוגה ו"תקתוק העניינים" בגן השני ממש לא מרשימים, אפילו להפך: אותי מפחידים גנים "מתוקתקים", כי ה ם פשוט מיומנים ב"תקתוק" בגלל הכמות הענקית של הילדים ובדרך כלל זה בא על חשבון הדברים הקטנים (תשומת לב אישית, חום, קירבה). הכי חשוב איפה מבין הגנים אתה קולט יחסי קרבה, אהבה, חום, ושמחת חיים. יכול מאוד להיות שבגן הקטן זה לא כך ואז עדיף השני. באופן אישי, אני מאמינה שבגן קטן יותר יש יותר סיכוי לכל אלה. בהצלחה!

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות