ילד שסובל מבעיות רגליים, וקשב וריכוז

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/03/2006 | 02:13 | מאת: אמא מירי

שלום! שמי מירי ואני אמא ל-3 ילדי מבחנה לאחר 14 שנות עקרות. אחד מבני [שיש לו תאום] בני 9 כמעט. סובל מכאבי רגליים. כאבי גדילה כפי שנאמר לנו לא לדאוג. ויש לו גם בעיה שהוא הולך עקום. העקום הוא בכף הרגל בגיד שהוא מושך את הרגל לצד כלפי פנים. היינו בפיזיוטרפיה ונאמר לי שהוא ילך לקרטה ובמשך הזמן זה יסתדר. בינתיים 7 חודשים מאז. ואין שום שינו במצבו של הילד. כאבי הגדילה נמשכים. [אם כן] [ד.א. לא עשו שום בדיקות מעמיקות בנושא] לפי המלצת הרופאים]. העקימות של הרגל לא משתפרת לא רק שלא משתפרת אני רואה שזה הולך ומחמיר. מה גם שהוא הולך והרגל נוטה כלפי פנים הוא מושך את ידיו לאחור . המצב מפחיד אותי ומדאיג מאוד. רוצה לעזור לילד. ולא יודעת איך ובמה. ולעניין קשב והריכוז: זה דבר שנודע לי השבוע ממורתו. שאולי לילד יש בעיית קשב וריכוז המצב מלחיץ אותי כי איני יודעת בדיוק מה זה? ואיני יודעת איך לעזור לילדי. ולאן לפנות אם זה נכון. במה זה כרוך...... אנא בכל לשון של בקשה. רוצה רוצה לעזור לילדי ולא יודעת איך......... ד.א. הם שני בנים-תאומים בני 9 כמעט. ובת כמעט בת 5. אמא מירי

28/03/2006 | 11:51 | מאת: איילת

היי מירי מרשה לעצמי להגיב לפני מור, אבל לדעתי כדאי לך להפגש עם פודולוג/ית (מומחים לכפות הרגליים וליציבה) . כל משקל הגוף מיוצב ע"י כפות הרגליים וכשיש בעייה, כל היציבה משתנה, הגוף מנסה לשמור על שיווי משקל ומפצה על הסטייה ע"י הפעלת שרירים בחלק החלש של הגוף. כמובן שמתח השרירים הא-סימטרי בגוף משפיע בצורה שלילית. בד"כ הפתרון הראשוני יהיה שימוש במדרסים המותאמים אישית לילד. - - - לגבי ריכוז וקשב - משאירה למור. - - - אך קיימת אפשרות שהילד לא מגיע למנוחה שלמה ומלאה בשנת הלילה ומכאן נובעת גם בעיית עייפות, וריכוז. - אולי, זו רק אפשרות וייתכן ואני טועה לחלוטין.

02/04/2006 | 09:43 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, שני הנושאים שהעלת הם לא בתחום עבודתי. לגבי הרגליים - קיבלת המלצה מאיילת. בהחלט כדאי לקבוע תור למומחה לרגליים. לגבי הקשב והריכוז - אני מוסיפה קישור עם מידע בנושא כולל הקריטריונים לקביעת ההפרעה. כדאי לקרא. http://padeh.net/pediatrics/ADHD/ADHD.htm אבחון קשב וריכוז הוא תהליך ארוך (ולא זול..) הנעשה ע"י נוירולוג/פסיכיאטר. כדאי לך לבקר בפורום הפרעות קשב בתפוז ולהעזר שם. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=201 בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות