יחסי אם ובת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/03/2006 | 11:26 | מאת: שירין

שלום רב, אודה לכם על קבלת תשובה בנושאים שונים : יש לי שלושה ילדים , ילדה בת שמונה שנים 9 חודשים . ילד בן שש שנים וחצי וילד בן 5 חודשים. אני עובדת במשרה מלאה בעלי עובד רופא שיניים שמגיע הביתה ממש מאוחר אחרי 9:30 או עשר בלילה. אננחנו בקושי רואים אותו. הבעיה שנוצרה שאת התסכול אני מוציאה על הילדים , מרגישה לפעמים שאני מאבדת שליטה כי אני עושה הככככככככככל ולבד . שני הילדים המבוגרים כל הזמן רבים ואני מתחילה בתורי גם לנסות להפריד ביניהם ולהסביר שלא צריך לריב ומנהלת שיחה איתם , ומסכמים שלא רבים עוד פעם אבל העניין חוזר על עצמו כמה פעמים אפילו ביום. לפעמים אני מאבדת שליטה ואז צועקת עליהם , שהם ממש לא אוהבים את זה בעיקר הילדה , שללא שום קשר אם אני צועקת עליה היא מתחילה לדבר שאל תצעקי . לאחרונה אני מרגישה שהיא מבולבלת ברגשות שלה . התחילה לחזור לישון אצלנו בחדר שלנו , היא מגיעה בלילה אחרי שהיא יושנת זמן קצר במיטה שלה . השאלה שלי : * איך ניתן לשלוט יותר טוב ולא להגיע למצב של צעקות ולחץ כל הזמן שמקווה שתעבור שעה שלמה בבית בלי מריבות וצעקות. והשאלה השניה שלי שאני מקווה לקבל מענה עוד היום , שהיא מתחילה לשאול לגבי יחסי מין. כנראה היא ראתה איזה סיטואציה בסרט רגיל והיא כל הזמן מתחילה לשאול אותי שאלות ממש כחוקרת . אם אני ואבא שלה יושבים לבד אז היא שואלת מה עשיתם . למה אתם בכלל יושבים לבד ועל מה אתם מדברים. אודה לכם באם אוכל לקבל תשובה . אגב מפריע לי מאוד שלמרות שאני עושה להם הכל , הם לא זוקפים דבר לזכותי ואוהבים את אבא שלהם יותר בהרבה . האם ייתכן שאני חושבת או מדמיינת שאני עושה להם הכל ?? בתודה מראש, שירין

02/04/2006 | 09:33 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, את שואלת - האם אני מדמיינת שאני עושה הכל ? זה לא משנה האם זה כך במציאות או האם זו רק התחושה שלך. מה שמשנה זה שאת מתארת מצב שהוא מתיש ולא קל עבורך. והתחושה הזו עוברת לילדים (בצעקות,חוסר סבלנות וכו'). על פי ההודעה שלך אני מתרשמת שקיים קושי קצת יותר רחב מאשר רק צעקות על הילדים ולכן אני ממליצה מכל הלב לפנות לטיפול משפ'. חבל גם בשבילך, שתסתובבי עם התחושות שאת מרגישה וגם שהילדים יגדלו באוירה כ"כ טעונה. לגבי השאלות על יחסי המין - בהחלט רצוי שתנהלי איתה שיחה מסודרת בנושא ותסבירי את העניין בהתאם לגילה. ישנם גם ספרים בנושא לילדים,אפשר להכנס לחנות ספרים ולשאול. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות