מעבר דירה - רישום לבי"ס

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/01/2006 | 06:13 | מאת: דנה

בסוף שנת הלימודים הקרובה אנו עוברים דירה. בני לומד כיום בכיתה א' ואנו מאוד מרוצים מביה"ס בו הוא לומד. אנו מתלבטים מאוד לאיזה בי"ס לרשום אותו בשנה הבאה. האם להמשיך בכיתה ב' בבית הספר הנוכחי או להעביר אותו לביה"ס בעיר החדשה בו יצטרך לשהות גם בצהרון עד לשעות הצהרים דבר בו הוא אינו מוכן. אודה להמלצתך מתי עדיף להעביר בשלב העליה לכיתה ב' או שנה לאחר מכן, תוך מחשבה שנוכל לעשות לו הכנה טובה יותר לקראת השינוי (רישום לקייטנה, ביקור בביה"ס החדש בימי שישי וכדומה). אנא תשובתך בהקדם.

30/01/2006 | 22:39 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, כמה דברים : 1. אני לא רואה שום העדפה להעברה אחרי כיתה ב',על פני העברה אחרי כיתה א'. 2. מעכשיו יש מספיק זמן להכנה (ואולי אפילו יותר מדי זמן) למעבר,עד לתחילת כיתה ב',כך שאין שום צורך לגרור את זה עוד שנה. צריך לזכור שהכנה ארוכה מדי היא לא יתרון ולפעמים אפילו חסרון. 3. לא ממש הבנתי את המשפט "לשהות גם בצהרון עד לשעות הצהרים דבר בו הוא אינו מוכן." - צר לי אך זו לא החלטה של ילד בכיתה א'. אפשר כמובן להתייעץ איתו,להתחשב בו,לקחת לתשומת לב את מה שהוא אומר. אבל הוא לא אמור להיות "מוכן" להשאר בצהרון. אפשר להגיד,הוא חושש,הוא מאוד לא רוצה,הוא מתנגד... אבל בעיני,מי שאמור להחליט החלטות מסוג זה,הם ההורים. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות