קינאה בין אחיות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

25/01/2006 | 11:45 | מאת: איילה

שלום רב, יש לי שתי בנות 6 ו- 4 , חברות מאד טובות אבל קיימת קינאה די ברורה מצד בתי הגדולה, ולעתים גם מצד הצעירה (יותר מינורי). אינני נותנת יחס מועדף לזו על פני זו, ולו במעט. לעתים אני קצת מתרגזת ולא מבינה מדוע. אנא יעצו לי כיצד לנהוג? האם יש חומר כתוב בנושא? תודה רבה!

30/01/2006 | 12:33 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, להורים יש תפקיד מאוד גדול בויסות קינאה בין הילדים. גם כשילד הוא טיפוס קצת קנאי,ההורה בעזרת מודעות גבוהה יכול לגרום להפחתת הקינאה. לגבי המשפט - "אינני נותנת יחס מועדף לזו על פני זו, ולו במעט." - את יודעת,רק לאחרונה חשבתי על זה שדווקא בכל המקרים של הורים שאומרים את המשפט הזה,קיימת קינאה ותחרות בין הילדים,בעוד שאצל הורים שמכירים בזה שכל אחד מאיתנו מתייחס אל כל אחד מילדיו באפן שונה ואין בזה שום פסול אלא אפילו,להפך,במשפ' האלה קיימת הרבה פחות קינאה ותחרות בין הילדים. זה קצת מפליא,לא ? אף הורה לא מתייחס לכל ילדיו באותה הדרך וטוב שכך. ההבדל הוא שיש הורים שמכירים בכך ויש כאלה שלא. דווקא המענה של ההורה לצרכיו היחודיים של כל ילד,ללא השוואה לצרכיו של האח/ות,יכול להפחית הרבה מאוד מהקנאה והתחרות. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות