משפחתון

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/01/2006 | 22:10 | מאת: יערה

שלום ביתי בת 4 חודשים, בת יחידה. עד היום הייתי איתה בבית בחופשת לידה. ההתפתחות שלה תקינה והיא חיכנית, משחקת ומקסימה. ככה זה כשהיא איתי.... ברגע שמישהו אחר מרים אותה (אפילו סבא וסבתא ולפעמים גם אבא) היא פשוט לא מפסיקה לצרוח. לפעמים מספיקה נוכחות של בן אדם אחר בבית כדי לגרום לה להסטריה. דוגמא: סבתא שלה היתה אצלנו השבוע חצי יום והבת שלי פשוט לא הפסיקה לצרוח, כולל באמבטיה-אותה היא מאוד אוהבת. הבכי שלה ממשיך גם אם אני בסביבה וגם אם אני בכונה מסתתרת (כי יש טענה שאם אני לא אהיה בסביבה היא לא תרצה אותי). ברגע שאני לוקחת אותה חזרה היא מחבקת אותי ומתרפקת עלי ונרגעת. הבעיה נמשכת כחודש. חשוב לי לציין שהיא היתה תמיד בנוכחות אנשים (זה לא שבודדתי אותה). ביום ראשון היא נכנסת למשפחתון שידוע לי שהוא מאוד טוב ושלמטפלת יש ניסיון רב אך אני עדיין מאוד חוששת. פעם בשבוע סבתא שלה תשמור עליה אחר הצהריים וכמובן שגם מיזה אני חוששת. רציתי לדעת מה הסיבה להתנהגות כזאת ומה אני יכולה לעשות? כרגע אני פשוט מנסה ליהיות איתה בחברת אנשים אבל זה לא כל כך עוזר. מה את מציעה? תודה .יערה . רציתי לציין שיש לה רצועות ברגליים(CDH).

30/01/2006 | 12:26 | מאת: מור וכסמן

הי יערה, סביר להניח שלא ממש תאמיני לתשובה שלי אבל אני בכל זאת אענה אותה :). מה הסיבה ? סביר שהחששות שלך. ילדים (גם תינוקות בני חודש) מאוד "מרגישים" אותנו ומגיבים בהתאם. ברגע שהורה משדר שהוא סומך על מישהו,שהוא בטוח ושהוא שלם עם עצמו,הילד פועל בהתאם. ברגע שאת משדרת שאת לא שלמה,שאת מאוד מודאגת,שיש לך חששות,גם בתך מגיבה לחוסר הבטחון הזה. אני אמנם לא מכירה אותך,אך התחושה שעולה אצלי מקריאת ההודעה שלך היא שאת מאוד מאוד מאוד מחוברת אל הילדה (הכוונה שלי מבחינה רגשית). אני לא בטוחה עד כמה את באמת סומכת על הסביבה שתצליח לתת לבתך את מה שאת נותנת לה. אז חיבור וקשר טוב וקירבה,זה הכל נפלא. overחיבור זה כבר הרבה פחות רצוי. זה עלול להקשות בהמשך הדרך גם עלייך וגם על הילדה. ולגבי עד כמה את סומכת על הטיפול שהיא תקבל מאחרים - עשי רק מה שאת שלמה איתו ושדרי לה בטחון ושלמות. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות