התמודדות הילדים עם תינוק עם מום מולד

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/01/2006 | 10:36 | מאת: ליאת ב.

אני בהריון בחודש השמיני ולפני 5 שבועות גילו שיש לעובר שלי מום (חוסר של 3 אצבעות ביד שמאל) יש לי ילדה בת 4.5 רגישה מאוד רציתי לדעת מתי כדאי לספר לה עכשיו או אחרי הלידה? ואיך לספר לה? יש לציין שהיא גם פחדנית ז"א שאם לבובה ייפול הראש אז היא תיבהל ולא תרצה להתקרב אליה, ואם אני אספר לה כמה זמן ייקח לה לעכל את זה אם אני בתור אדם מבוגר ובתור האם עדיין לא התמודדתי עד הסוף עם המום הזה ואני עדיין לא יודעת איך אני אגיב כשאראה את זה בעיניים

30/01/2006 | 12:13 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, כן,באמת לא קל לעכל מום של ילד שלך.עצה בשבילך,תני לעצמך את הזמן שדרוש לך והרשי לעצמך לחוות את כל אוסף התחושות שעולות בך (גם אם חלק מהתחושות "לא יפות" ). לגבי בתך - במקרה הזה,אני הייתי מחכה עד לאחרי הלידה.לפי תאורך,זה יכול מאוד להבהיל אותה. לכן,אני הייתי נותנת לה ליצור עם התינוק איזשהו קשר ראשוני ואח"כ בצורה מאוד קונקרטית ולא דרמתית,מסבה את תשומת ליבה. דרך אגב,הרבה פעמים לתינוקות בני יומם גורבים גרב על היד כדי שלא ישרטו את עצמם. יתכן שכאן אפשר להשתמש בזה ביומיים שלושה הראשונים עד שהיא טיפונת תתקשר אליו. בכל מקרה,אל תספרי ואל תשתפי אותה לפני שאת עצמך הצלחת לקבל ולהתמודד עם עניין. כשאנחנו,ההורים,חוששים/חרדים/מוטרדים.. ,אנחנו מעבירים את זה ביתר עוצמה לילדנו. במצב שבו את בשלבי התמודדות ראשונים,לא תצליחי לעשות את השיחה קונקרטית,ממוקדת וקצרה ובמקרה כזה,יפול על כתפיה הקטנות של בתך עול רגשי מיותר. שיהיה הרבה בהצלחה והרבה כוחות בהתמודדות ובכלל, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות