חרדה חברתית וגידול ילדים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/01/2006 | 19:10 | מאת: יעל

היי, אני סובלת מחרדה חברתית לא קלה. הילדות שלי הייתה קשה מאוד, סבלתי מהשפלות וניכור מצד הורי מה שהוביל לפחדים ולקשיים חברתיים. להם כמובן לא היה אכפת. היום אני אמא בעצמי, כל כך חשוב לי להיות אמא טובה, לא לחזור על הטעויות של ההורים שלי, שהם אנשים כאובים ופגועים בעצמם מן הסתם. מאוד קשה לי הקטע החברתי. לפני שנולדו לי ילדי עבדתי, למדתי והיו לי חברים, כשנולדו לי ילדי כל כאבי הילדות שלי שבו ועלו. אני מתקשה מאוד במפגשים חברתיים עם הורים אחרים וחשה תמיד שפישלתי, שאולי קילקלתי להם קשרים שחשובים להם. כל כך חשוב לי להיות אמא טובה, וחשוב לי שתהיה להם ילדות טובה עם חברים, השאלה איך אני מתמודדת עם הכאבים והקשיים החברתיים שלי.

22/01/2006 | 20:13 | מאת: zofia

מקווה ככל שעובר הזמן יוטב לך צ.

30/01/2006 | 11:56 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, הרבה פעמים כשאנחנו הופכים להורים,תחושות העבר מתחדדות ולעיתים גם מתעצמות. בדר"כ התחושות מלוות בשאלות כמו - מה לעשות כדי לא לחזור על הטעויות ? מה מזה אני מעבירה הלאה לילדיי? האם הדרך בה גדלתי והצלקות שיש בי משפיעות/פוגעות בילדי ? וכו'. אני יכולה להגיד המון מילים ולנסות להרגיע אותך אבל אני לא מאמינה שזה מה שיעזור. ההמצלה שלי היא לפנות לפנות לטיפול בו תוכלי לברר עם עצמך ממה בדיוק את חוששת,איך זה משפיע על ילדייך,האם יש צורך בשינוי ואיזה שינוי וכו'. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות