הסבתא הורסת את הילדה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/01/2006 | 11:08 | מאת: מגי

שלום מור! כתבתי לך לא מזמן על ילדה שלא ישנה בלילה וכל הזמן בוכה, המצב רק הלך והחמיר ואתמול גיליתי את הסיבה. הבת שלי בת 5 וקשורה מאד מאד לסבתא שלה, אם מסתכלים על היחסים בינהן כלפי חוץ הכל היה נראה תקין, סבתא שמאד אוהבת את הילדה, קונה לה הכול, לוקחת אותה לטיולים, הילדה ישנה אצלה וכו'. אבל שבזמן שהילדה אצלה היא פשוט היתה מרעילה אותה! משפטים כמו: לא כדי לך ללכת הביתה, יהיה לך שם משעמם, ההורים שלך יתנו לך עונשים וישימו אותך בעונש ליד המקרר כל היום (דבר שמעולם לא קרה), הם לא אוהבים אותך הם אוהבים רק את אחותך. היא היתה שואלת אותה: את מי את אוהבת הכי הרבה וכשהילדה ענתה את אבא, אמא, את אחותי ואח"כ את סבא וסבתא. היא כעסה עליה נורא ואמרה לה: את צריכה לאהוב קודם כל אותי, אני נותנת לך הכל, את לא צריכה לאהוב את ההורים שלך. בקיצור אחרי שהבנתי שלאמא שלי יש כנראה הפרעה נפשית כלשהי, החלטתי להפסיק לקחת את הילדה אליה. הבעיה היא שהילדה מאד קשורה אליה ואני לא רוצה להשמיץ את הסבתא, ואין לי גם תירוצים למה סבתא לא באה. מה לעשות? מה להגיד לילדה? איך לגרום לניתוק הזה בינהם בלי לפגוע בילדה (יותר מהנזק שכבר נגרם). תודה מראש וסליחה על אורך המכתב מגי

18/01/2006 | 13:00 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, קצת קשה לי להאמין שהדברים שאת מתארת,צצו ביום אחד. אני מעריכה שאם הגעת למצב שבו את כותבת "שהבנתי שלאמא שלי יש כנראה הפרעה נפשית כלשהי" ושהחלטת שאין פתרון אחר מלבד מניעת הקשר בינה לבין בתך,היו גם "ניצוצות" של העניין בעבר. בדר"כ קשר שמגיע לניתוק הוא קשר שבמשך השנים ידע עליות ומורדות. לכן,זו תהיה טעות להתייחס רק למה שיש עכשיו מבלי לראות את התמונה כולה. כמובן שבפורום בלתי אפשרי לראות את כל התמונה ולכן אני ממליצה בחום לפנות להתייעצות פנים מול פנים עם איש מקצוע. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות