בעיות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/11/2005 | 12:46 | מאת: מאי

שלום רב. ילדתי בת 6, בכיתה א. עקב גירושיי ביתי עברה משבר והפכה לילדה מרדנית, לא מקשיבה, לא אוכלת, עם חרדת נטישה ועוד הרבה . שאלתי היא לאיזה גורם פונים בקשר לבעיות קשב וריכוז? ליועצת בית הספר או לרופא המטפל? אודה על תשובתכם. בברכה

23/11/2005 | 22:07 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, אבחון בעיות קשב וריכוז נעשה ע"י נירולוג או פסיכיאטר ילדים. אבל... לצערי,בשנים האחרונות ישנה התייחסות לאבחנה של הפרעת קשב וריכוז כאל מטה קסם שיפתור את כל הבעיות וזה ממש לא כך !. כמו שכתבתי כמה הודעות מתחתייך,הרבה פעמים לקושי רגשי ישנם אותם מאפיינים התנהגותיים כמו להפרעת קשב וריכוז. במקרה כזה,אם האבחון לא נעשה בצורה מאוד מקצועית (ולצערי בתחום הזה זה קורה הרבה) עלול להנתן טיפול תרופתי לבעיה שהיא בכלל רגשית. במקרה הטוב,זה לא יעזור,במקרה הפחות טוב,זה יזיק. לא ברור לי מדוע החלטת לבדוק לכיוון של הפרעת קשב וריכוז. אם זה בגלל הסיבות שמנית - מרדנית,לא מקשיבה וכו',אני הייתי מתחילה דווקא מהכיוון הרגשי. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות