נסיעה לארה"ב

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/11/2005 | 16:27 | מאת: א.ב

מור שלום אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים, אך מתשובותייך הרבות אני מתרשמת ומעריכה אותך מאוד. אבקש להתייעץ איתך: אנו שוקלים לעבור לאר"הב ל- 3 שנים (ממקום עבודתו של בעלי) לי אין בעיה מבחינת מקום העבודה , ההתלבטות זה כמובן בקשר לילדים יש לנו 3 ילדים: בת בת 4 וחצי, בן בן 2 וחצי ובת בת 3 חודשים ההתלבטות זה איך הם יסתגלו שם לשפה, התנהגות עם ילדים חדשים דוברי אנגלית וכמוכן החזרה לארץ ישר לביה"ס, הלימוד הבסיסי שלומדים בגן... ואשמח אם תאירי את עיני בנושא אולי אפילו חומר עיוני לקרוא המון תודות איריס

23/11/2005 | 08:52 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, תודה על המילים החמות :). כמו בהרבה דברים אחרים,גם כאן יש חשיבות גדולה למסר שאותו תעבירו לילדים. אפשר להתייחס לנושא כאל חויה גדולה,כאל הכרות עם סביבה חדשה,כאל הרפתקה.מצד שני,אפשר להתייחס כאל משהו מאיים,לשדר הרבה לבטים,חששות,overהגנה וכו'. הילדים יתייחסו לעניין,בדיוק ע"פ מה שתשדרו להם,והסתגלו7תם תהיה בהתאם. צריך לזכור שילדים מסתגלים הרבה יותר מהר ובקלות מאשר מרבית המבוגרים. קל להם לרכוש שפות,וגם לפני כן,לפני שרכשו את השפה,הם מצליחים לתקשר בדרכים חלופיות. לגבי הכניסה לביה"ס בשובכם - אני מכירה מס' ילדות שעברו בדיוק את אותו התהליך (ואחת מהן אף נולדה וחיתה בארה"ב מלידה ועד חודש לפני הכניסה לביה"ס) ואצלן לא היתה שום בעיה. דרך אגב,זו שנולדה וגדלה בארה"ב,נבחרה בסוף כיתה א' לקוראת הטובה ביותר בשכבה,בעברית כמובן. את החומר הנלמד בגן אפשר להשלים בבית (מבחינת החשבון,הרי בכלל אין בעיה כי זה אותו החשבון. בעברית אפשר לעבוד קצת על זיהוי אותיות וכו',אין צורך מעבר לכך) וגם אם לא,לא קורה שום דבר. לא הוכח בשום מקום שילדים ששלטו בעברית/חשבון בגן ברמה גבוהה יחסית לשאר חבריהם,אכן המשיכו במגמה לאורך השנים הראשונות בביה"ס. באפן כללי כדאי לשים דגשים,גם בחוב' למידה והכנה לביה"ס על נושאים כמו קשר יד עין,הבחנה בין פריטים,חריזה וכו' ופחות על זיהוי אות כזו או אחרת בשמה. מקווה שעזרתי קצת בהתלבטות, שתהיה נסיעה טובה ותהנווווו מכל רגע, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות