ילדה רגישה מאוד בגן חובה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

16/10/2018 | 09:33 | מאת: דנה

שלום רב, ביתי בת חמש וחצי, בגן חובה. שמתי לב שהיא רגישה מאוד ביחס לילדים אחרים. ילדים אחרים בגן. למשל, אם חברה שלה תגיד לה רגע אחד שהיא לא רוצה לשחק איתה יותר, כמו שילדיםבגיל הזה עושים, היא תאמר לי "שנשבר לה הלב" ומאוד תעלב. הרגישות הזו גוררת מעט המנעות, ונראה שהיא תרצה לשחק רק בסביבה מאוד מאוד בטוחה, אבל מכיוון שאין חיה כזו חוץ מלשחק עם אמא, נראה שהיא כבר פחות רוצה לשחק עם חברות בגן, אלא אם הן ממש מתחננות, ואז היא מרגישה בטוחה. איך לעזור לה?

שלום לך אכן , קשה לעזור לילדים מטווח רחוק. היא בגן ואת שומעת על הבעיות. אבל יש הרבה מה לעשות. אני מציע שתקבעי זמן עם אמהות לילדות בגן, ותפגשו אחרי הצהריים. אם אפשרי שזו תהיה ילדה אחת או שתיים ולא יותר. ביחד עם זאת בפגישות אני מציע בתחילה שתהיה רק הבת שלך ועוד ילדה אחת. יש סיכוי שהקשר שהן תבנינה אחרי הצהריים, יעזור לה בגן לאחר מכן. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות