חרדת מבחנים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/09/2005 | 10:37 | מאת: מור

יש לי ילדה בת 7 בכיתה ב'. לאחרונה החלו עצירויות. היא הביעה במילים חשש ממבחנים. לפני כשבוע התקיים מבחן ראשון (פעם ראשונה) בבית הספר. היא סיפרה שהמורה אמרה לה שהיא הצליחה ושאם היא תמשיך להצליח המבחנים יהיו ברמה של כיתה ה' אפילו ואז היא שאלה: " אמא ומה יקרה אם אני לא אצליח?" כיצד מונעים התפתחות של חרדות ממבחנים כבר בגיל כזה? היא ילדה נבונה ותלמידה טובה לא הייתי רוצה שזה יעיק עליה. ניסיתי להעביר לה מסרים כמו "הכי חשוב שתעשי הכי טוב שאת יכולה" הציון פחות חשוב" תנסי להסתכל על המבחן כשעשוע, כאתגר..." מה דעתך?

21/09/2005 | 22:00 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, דבר ראשון,אני מציעה לקרא ב"שאלות ותשובות" משמאל,את החלק של חרדת בחינות. אחרי שתקראי,תחזרי,ספרי מה דעתך האם זה "מדבר אלייך" או שאצלכם זה שונה,ואיך ואשמח לחשוב על כיוון נוסף. מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות