בעיה התנהגותית ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

17/09/2005 | 23:36 | מאת: אמא אוהבת כל כך

הכי עצוב הוא מצב בו לאמא כבר אין כוח לבעיות התנהגות של בנה הקטן והאהוב בני בן 3.5 ילד שני מתוק ומקסים (יש לו אחות בת 7). מגיל שנה בערך התחיל להיות ילד קשה במיוחד!!! אין יום כמעט שעובר ללא צעקות כעס עונש ולהיכנס לחדר אני אישית הגעתי למצב של דיכאןן נפשי אמיתי כתוצאה מהקושי הוא צועק אם משהו לא מוצא חן בעיניו לאחותו הוא יכול להרביץ לאביו הוא פחות ממושמע ואני קשה איתו קצת יותר ועם הזמן אני צריכה להגיב ביותר נוקשות כדי לעצור אותו, כל כך קשה לי !!!בעוד אני כותבת אני פשוט בוכה אני פוחדת על הבן שלי מה הבעיה שלו??? מה לעשות??? אני לא יודעת כבר אם הבעיה אצלי או אצלו או איפה היא ? לדוגמא: הוא אכל מעדן וכאשר סיים ביקשתי ממנו לפנות את הקופסא לפח האשפה והוא משקר ואומר לי אני לא יודע היכן הפח תראו לי שמישהו יראה לי וככה כשצחוק על פניו והוא עקשן כל כך לא לוקח את המעדן לפח יכול להיות שזה נשמע קצת מצחיק אבל אותי זה לא כי על כל דבר הוא מתווכח כשהיה קטן איאפשר היה להעביר אותו מביגדי קיץ לחורף ולהיפך סנדלים לנעליים גופיות אין סיכוי שילבש ועוד הרבה קשיים כל יום וכל רגע זו התמודדות חדשה בבוקר הוא קם ורוצה חטיף מאבא וכאשר אומרים לו לא אז הצרחות נשמעות עד למרחקים ואני ישר לוקחת אותו לעונש ולומר את האמת הוא מביא אותי למצב שאני נותנת בטוסיק אני לא נכנעת לו כי הוא לומד מהר. אני חייבת לציין שבגני הילדים הוא מתנהג למופת אבל במשפחה כבר תיכף תצא לו סטיגמה של כעסן צרחן וילד עם בעיית התנהגות והקשבה (במיוחד לאבא) אני לא יודעת אם צריך לקחת אותו לאיבחון או שאני ובעלי זקוקים ליעוץ אני מיואשת וכל כך אוהבת מה עושים???????

17/09/2005 | 23:38 | מאת: אמא אוהבת כל כך

אם אתם יכולים להמליץ על סוג טיפול או שמות מטפלים\יועצים\מאבחנים אודה לכם

19/09/2005 | 09:34 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, וואו,כמה כאב וקושי יכולה הודעה אחת להכיל... את נשמעת כ"כ עמוסה,כ"כ מותשת. כן,אני בהחלט ממליצה לפנות לטיפול,לא רק בשביל בנך,גם בשבילך. אני בטוחה שאפשר לשנות כך שגם את תוכלי להנות מבנך הקטן. אבל בשביל לשנות,צריך לעשות את הצעד הראשון ולפנות לעזרה. לגבי המלצות למטפלים - אני בדר"כ לא נותנת המלצות אבל אם תרצי פני למייל שלי וכתבי מהיכן את בארץ ואנסה לעזור. אם לא,נסי למצא באזור מגורייך פסיכולוג/עו"ס שעובד עם ילדים או בתחום יחסי הורים ילדים. בהצלחה, מור

19/09/2005 | 10:47 | מאת: אמא אוהבת

מה כתובת המייל שלך בבקשה? תודה

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות