בן 3 חרדת נטישה מאימא

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

03/05/2017 | 21:19 | מאת: חיים

יש לי פעוט בגיל 3 אשר הבאתי עם פרטנרית במסגרת הורות משותפת כך שמאז גיל שנה הוא ישן אצלי בין פעם לפעמיים במהלך השבוע ובכל סופש שני. לרוב אני אוסף אותו ישירות מהגן וממש לאחרונה כשאני מגיע הוא בורח ומתחיל לבכות ומבקש את אימא שלו. חשוב לציין שגם בכל פעם שאני אוסף אותו ישירות מהאימא אז הוא אינו מוכן ללכת איתי וזה תמיד מלווה בדרמה ובכי. כמובן שאחרי מספר דקות הוא נרגע ושוכח מהעניין אבל השאלה האם זה טבעי שהוא מגיב בצורה כזו ?

שלום חיים, אני רואה את הבכי הזה כדבר טבעי. הילד קשור יותר לאימו , והוא לומד להכיר אותך ואת השוני בינך לבין אימו. טבעי לי שהוא מרגיש נוח יותר בגיל הצעיר להיות עם אימו. זה לא אמור לפגוע בך. מה דעתך? אהוד גלבוע

08/05/2017 | 21:56 | מאת: חיים

אני שמח שלדעתך זה טבעי שזה הצורך שלו. בגלל שתמיד יהיו לו שני בתים אז אני חושש שזה יחמיר או התלות באימא תפגע בביטחון העצמי שלו ובעצמאות. והאם יש משהו שאני יכול לעשות בשביל להקל עליו את הפרידות האלה?

שלום חיים, אני הייתי מציע לך לא ללחוץ עליו. אם אתה רואה שהבכי ממשיך ולא מפסיק, אולי ניתן לעשות את הבילוי שלכם עם האימא? האם זה אפשרי? אהוד

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות