בעיות אכילה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

19/12/2004 | 18:33 | מאת: מיה

הבן שלי בן 3.5 והוא ממש שונא לשבת לאכול. יש לנו המון ויכוחים בנושא ואני והמטפלת שלו מסבירות לו המון כמה זה חשוב לאכול כדי להיות בריא וחזק.ניסינו 2 גישות, האחת, לדבר איתו על זה ו"לנג'ס" לו לאכול והשניה, להתעלם מזה ולא לעשות עניין גדול. שום דבר לא עוזר.כל הזמן יש עליות ומורדות ויש ימים שהוא לא אוכל כלום מלבד ממתקים. גם כשהוא אוכל, הוא תמיד חייב שמישהו ישחק איתו בזמן האוכל ויסב את תשומת ליבו למשהו אחר שאינו האוכל, רק אז הוא אוכל כנראה בלי לשים לב. מה לדעתך ניתן לעשות? האם כדאי ללכת (בלי הילד כמובן) לפסיכולוג? האם תזונאית יכולה לעזור? אני ממש מיואשת.....

20/12/2004 | 09:29 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, לי באפן אישי מאוד קשה עם החלק של "הלנג'ס" לילדים כדי שיאכלו. אני חושבת שזה לא יכול להוביל לשום מקום טוב (ודרך אגב גם לי יש אחת שלא ממש אוכלת....). כן חשוב להציע,לתת מבחר גדול,להגיש אוכל אסתטי אבל לדעתי אין טעם בלנג'ס. מה כן? 1. להתייחס לאוכל בדיוק כמו לכל דבר אחר.לא כבעיה. לא או לנג'ס או להתעלם.פשוט רגיל. ולהקפיד על ההתנהגות הזו כל הזמן,לא שבוע ואז להתייאש. 2. ללכת לבדיקה רפואית ולראות מה הרופא אומר - הילד מפותח כמו שצריך? המשקל תקין?... 3. הרבה פעמים נראה לנו ההורים שהילד לא אוכל שום דבר,אבל איכשהו בדרך נס הוא עולה במשקל. ז"א שהוא כן אוכל משהו. אני מציעה לעשות טבלה במשך שבוע ולרשום כל דבר שהוא מכניס לפה + שעות. את יכולה גם להביא את הממצאים לפה וננסה לראות,ועוד יותר חשוב לקחת איתכם לרופא ולראות מה דעתו. 4. ממתקים - אני הייתי מגבילה את הממתקים .גם את הכמות וגם את זה שהם ל במקום אוכל אלא "פרס" אחרי הארוחה. אין ספק שזה יגרור מחאה חריפה מצד הילד (דרך אגב אני לא מתכוונת לעשות את זה דרסטי,אלא לאט לאט להוריד כל יום עוד קצת) אבל זה חלק מחוקים וגבולות. צריך לזכור שיש ילדים בעלי נטיה גדולה יותר לרזון וכל עוד הם בריאים ושומרים על התפתחות נורמלית,אני מאמינה שזה בסדר. אנא התחילי בסימון בטבלה וספרי לנו איך הולך, יום נעים, מור.

03/02/2005 | 15:53 | מאת: חני

כסטודנטית לחנוך אני נפגשת עם בעיות אלו ואחרות. התעלמות מהבעיה אינה פותרת אף פעם בעיות. מה שהילד עושה כאן הוא בודק גבולות לחלוטין ואת צריכה להיות רגועה ולומר לו פשוט כך : " תשמע חמודי, זה האוכל שלך, זה מה שאתה אוכל , ואם אתה לא רוצה לאכול אתה תחכה עד לארוחה הבאה" אם זאת יכול גם להיות שהילד אינו אוהב את סוגי האוכל המוגשים לו ויש לברר את סוגי האוכל אותם הוא אוהב. את פשוט צריכה להציב גבולות ולמנוע מהילד ממתקים והמון המון בהצלחה חני

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות