שקרים לבנים?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

08/09/2005 | 09:55 | מאת: אמא

יש לי ילד בן 5.5 שעלה השנה לכיתה א', ילדי הוא ילד חכם ופיקח אך לפעמים הוא משקר כדי לרצות אותי ואת אביו. לדוגמא: השבוע קיבלנו מכתב מהמחנכת שבני הוא תלמיד חרוץ, הוא מקשיב ומתנהג למופת, הקראתי לו את המכתב ועודדתי אותו להמשיך כך, למחרת הגיע בני הבייתה והתחיל להמציא סיפורים שהוא היה ראש קבוצה בכיתה והקבוצה שלו זכתה במירב הנקודות (מה שכמובן התברר כלא נכון בבדיקה שעשינו). הוא היה ראש קבוצה בספורט, אך לא בשיעור של המחנכת והקבוצה שלו זכתה בנקודה אחת בלבד. הסברתי לו למה לא כדאי לו לשקר אותנו והוספתי שאני ואביו נאהב אותו בכל מצב, גם אם הוא לא יהיה הילד הכי "מבריק" בכיתה. הוא הבטיח שלא יעשה זאת שוב. שאלתי היא למה זה קורה? ואיך נוכל למנוע היווצרות מצבים שכאלה בעתיד. תודה, אמא מודאגת...

12/09/2005 | 09:28 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני מציעה בתור התחלה לקרא ב"שאלות ותשובות" בצד שמאל את החלק שמתייחס לציפיות. אני כמובן לא מכירה את משפחתכם אבל נסי לחשוב (אחרי קריאת התשובה על הציפיות) האם יתכן שעובר לילד מסר (גם אם הוא לא מודע. רב המסרים הם לא מודעים) שנורא חשוב להיות מוצלח ? האם גם אתם אנשים מאוד מוצלחים ? האם בבית מדגישים הצלחות וגאווה וכו' ? עד כמה אתם מספרים על קושי שלכם ,לא רק כדוג' לקשיים אלא כחלק מהחיים ? דרך אגב,כדאי גם לקרא באותו המקום את התשובה לגבי חרדת בחינות. אם אחרי הקריאה ישארו שאלות,אני כאן. מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות