אבחון "טובה"

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

25/05/2005 | 15:36 | מאת: אירית

שלום בני בן ה- 14.5 לומד בכיתה ט' ובמסגרת ביה"ס ביקש ממני יועץ ביה"ס כי אעשה לילד אבחון "טובה" מעבר לזה שבני מאוד נפגע מהרצון שלי לקחת אותו לאבחון שזה משהו נפרד הייתי מאוד רוצה לדעת מהו אבחון "טובה" במה הוא יכול לסייע לבני בגיל זה במיוחד בלימודים. אני חייבת לציין שהוא ילד מאוד חיובי, כשנותנים לו משימות הוא עומד בכולן ומבצען על הצד הטוב ביותר, אוהב לארגן וליזום כל מיני פעילויות וניתן לסמוך עליו. ציוניו לא מרקיעי שחקים אבל אפשר לאמר שמקצועות שהוא אוהב הוא מתאמץ ומצליח להוציא ציונים חיוביים ביותר (בין 80-90) לכשעצמו זה טוב. אשמח גם אם אקבל חומר מסויים לגבי האבחון על מנת להוכיח לבני שאין בזה שום פגיעה אישית בהיותו ילד מקסים ואצליח לשכנע אותו לעשות את האבחון בכל אופן הוא ילד בוגר. תודה רבה מראש על תשובתכם אירית

25/05/2005 | 20:03 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אירית ערב טוב, בדיקת טובה היא בדיקה הבוחנת יכולות קשב וריכוז. הבדיקה מתנהלת מול מחשב ובליווי נוירולוד מומחה. מטרת הבדיקה היא שלילה או חיוב של בעיות קשב, ובדיקת דרכי התמודדות עם בעיות אלה. חשוב מאוד לדעת: תלמידים לקויי למידה ובעלי הפרעות קשב הם על פי רוב כשרוניים מאוד ובעליי פוטנציאל לימודי ואישי גבוהה מן הממוצע. עם זאת ילד הסובל מהפרעות קשב מתקשה בארגון כללי, במימוש אסטרטגיות למידה, בהתמודדות עם מקצועות עתירי מלל, קשיים בקריאה ובמתמטיקה הנובעים מדילוג על אותיות מספרים וסימנים, קשיים בריכוז לאורך זמן במהלך השיעורים ומעבר להם. קיומו של האבחון הכרחי להצלחת בנך בתחומים רבים ואינו גנאי או פגם בשום פנים ואופן. על מנת לסייע לך בשכנוע בעניין זה אני מוכנה לשוחח עמו באופן אישי כאן בפורום או באופן אישי יותר באמצעות הטלפון, או אפילו בפגישה משותפת. אם תרצו בכך תוכלו לפנות אלי בטלפונים הבאים: 8331623 04 797860 0506 בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה