בעית התמצאות במרחב-nld??

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

10/11/2013 | 23:42 | מאת: שיר

שלום :-)  אני בת 19, מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד היו לי בעיות של התמצאות במרחב. עד היום אני יכולה ללכת לאיבוד גם בסביבה הכי מוכרת לי ליד הבית, לאבד חוש כיוון בקלות, לא לזהות מקומות, חוסר יכולת להסביר לאנשים את הדרך למקום מסויים ( יודעת ללכת אבל לא יודעת לנווט את הדרך בראש שלי בכיוון של שמאל ימין..) וזה מתבטא בעוד הרבה דברים ובאופן כללי אני מרגישה ממש חסרת ביטחון ללכת למקומות חדשים לבד כי אני כמעט תמיד מסתבכת, וקורים לי הרבה מצבים מביכים, אנשים חושבים שאני מרחפת, חולמת, לא שמה לב לפרטים, למרות שזה לא נכון וכמה שאני מנסה לשים לב תמיד אני מתבלבלת וזה מתסכל! אני ממש מרגישה דפוקה לפעמים!  לאחרונה קצת ביררתי את העניין וגיליתי שיש משהו שקוראים לו לקות למידה לא מילולית- nld, או דיסאוריינטציה,  ועם רוב המאפיינים שם אני ממש מזדהה. אני רק רוצה לציין שהקשיים לא התבטאו בתחום הלימודי, רק קצת במתמטיקה בעיקר בגאומטריה אבל לא משהו מיוחד. עברתי את הבגרויות בלי קשיים מיוחדים. עברתי איבחון רגיל כשהייתי ילדה בחטיבה וקיבלתי הקלות כמו הארכת זמן וכל מני זכור לי שבמהלך האיבחון כתוצאה מאיזשהו מבחן שעשיתי אמרו שרואים בברור שיש לי בעית התמצאות במרחב.  ברור לי שזה לא נחשב מאובחן.. והאמת שאני מרגישה שאם הבעיה שלי תהיה מאובחנת ושיהיה לה איזשהו שם, זה כן קצת יקל עליי ויגרום לי להרגיש קצת יותר טוב עם עצמי.. עם כמה שזה בטח נשמע מוזר. השאלה שלי היא האם יש מצב שיש לי את זה ולא איבחנו לי את זה במהלך כל השנים? איך מאבחנים והאם יש טיפול? תודה רבה!

13/11/2013 | 09:03 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, הייתי מתחילה עם בדיקה נרחבת של אבחון קשב. מתוכו ניתן יהיה להוציא אבחנות ספציפיות יותר ולהתייחס להפרעות המרחב. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה