האם דיסגרפיה תורשתית?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

20/03/2013 | 00:40 | מאת: נטע

היי.. יצאתי בעבר עם בחור ומתברר והיו לו שגיאות כתיב ואני כמעט בטוחה שזו דיסגרפיה. ככ קשה לי עם העניין הזה שזה אולי יעבור לילדיי.. אז האם באמת דיסגרפיה היא תורשתית? תודה רבה :)

20/03/2013 | 19:42 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

כן, דיסרפיה, ליקוי למידה, ליקוי קשב, כולם תורשתיים.

21/03/2013 | 19:53 | מאת: נטע

האם בטוח 100% שהדיסגרפיה תעבור לכל הילדים אם רק לאחד ההורים אולי יש דיסגרפיה?? אין סיכוי שהדיסגרפיה לא תעבור כלל? ואם חס וחלילה היא תעבור יש אמצעים לטפל בכך? יש סיכוי שלילד תהיה דיסגרפיה למרות של הוריו אין? מצטערת על כל השאלות פשוטהנושא הזה ממש לא מניח לי.. בגלל שאני ממש מרגישה משהו לבחור אבל קשה לי לקבל את השגיאות כתיב תודה רבה ;)

21/03/2013 | 20:55 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

נטע יקרה, דיסגרפיה אינה מחלה. במרבית המקרים לקויי למידה הם בעלי אינטיליגנציה גבוהה מהממוצע , רגישות אישית וחברתית ובני זוג למופת. אל תתני לדיסגרפיה או לליקוי למידה אחר לעמוד ולהגביל אותך בקשר משמעותי. כעת לשאלותייך: אין ודאות ובוודאי לא של 100% , שהדיסגרפיה תעבור לכל ילדייך. למעשה קיימת סבירות שלא תעבור כלל, אלא שהדיסגרפיה של האב או האם מעלים את ההסתברות והסבירות ללקויי למידה בקרב בני משפחה נוספים. יתכן שתתגלה דיסגרפיה גם ללא רקע קודם של ההורים או המשפחה. דיסגרפיה, ליקוי למידה, או ליקוי קשב הוא כצבע עיניים, כלומר מולד והנו תופעה מוחית. לא ניתן למחוק או להעלים אותו, אך בהחלט ניתן לחיות עימו חיים שלמים ויפים. תוכנות אייות, מחשב נייד במקום כתב יד... אין סיבה לבהלה או פחד. שגיאות כתיב אינן סוף העולם, ובוודאי אינן מעידות על נכות או מגבלה. הבחור שלך יכול בקלות להיות משכיל ובעל אינטיליגנציה גבוהה ואבא נפלא. מאחלת הרבה הצלחה ואושר בברכת סוף שבוע נעים וחג שמח אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה