ילד בן 13 עם לקויות למידה שאינו מסכים ללמוד

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/02/2013 | 17:38 | מאת: לני

שלום, בני בן ה13 מאובחן כבעל הפרעות קשב וריכוז, הוא איננו מטופל בריטלין כיוון שאומר שזה הופך אותו ללא חברתי ול"זומבי". בעייתי היא שהוא לא מוכן ללמוד. הוא לא מוכן לעשות שיעורי בית וכל פעם שאני מנסה לעשות איתו שיעורי בית זה גורר ויכוחים. כשהוא לומד ועושה שיעורי בית הוא מצליח ומקבל ציונים גבוהים וכשלא, הוא נכשל. מה אוכל לעשות כדי לעודד ולגרום לו ללמוד ולעשות שיעורי בית? תודה רבה

23/02/2013 | 12:16 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

סוף שבוע נעים וחג שמח, כאשר קיימת הפרעת קשב אין אפשרות לפתור אותה אלא בעמצעות שילוב בטיפול תרופתי ורגשי. במידה וסוג אחד של ריטלין אינו משפיע על בנך לטובה, חשוב מאוד לחזור לרופא המטפל ולמצוא חלופה מתאימה. הריכוז לא יגיע מעצמו. יותר מכך - הילד צריך לדעת כי לכל תרופה יש תקופת הסתגלות, אשר לאחריה על פי רוב , תופעות הלוואי נחלשות ונעלמות, והתוצאות שמעבר הן השגת תוצאות יפות בחברה והלמידה. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה