ילד עם בעיות קשב וריכוז רוצה להתחיל ללמוד

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

29/04/2012 | 12:35 | מאת: זהר

בני בן 14.5 לומד בבי"ס לחינוך מיוחד מכיתה ד' עד היום (כיתה ח'), עקב בעיות קשב וריכוז שלא ניתנות לטיפול תרופתי. בתקופה האחרונה הוא מבקש לעשות שינוי ולהתחיל ללמוד בצורה יותר מעמיקה ואפילו לעבור לבית ספר רגיל (אינני יודעת אם הוא מתאים, בכל אופן אנחנו מחכים לועדת השמה) שאלתי היא, איזה מורה להוראה מתקנת הוא יצטרך, מתוך הנחה שהוא צריך להשלים פערים של כמה שנים (מלבד אנגלית ומתמטיקה שם רמתו טובה), ללמוד אסטרטגיות למידה, וכל זה תוך התייחסות ל"מעופפות" שלו. האם כדאי שהוא ילמד כל יום שיעור בהוראה מתקנת במשך כמה שנים? איזו תעודות עלי לבקש לראות מהמורה להוראה מתקנת? היכן אני יכולה למצוא אינדקס למורים הוראה מתקנת ואפילו המלצות לגביהם? בתודה מראש על תשובותייך.

30/04/2012 | 08:34 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, אם הבנתי נכון, בנך מסיים כעת לימודים בכיתה ח ומעוניין ללמוד בכיתה רגילה בכיתה ט? ילד שרוצה ללמוד ומוכן לתת מעצמו יכול להגיע רחוק. למעשה, אם אין בעייה באנגלית ומתמטיקה, אין צורך בהערכות כל כך מסיבית. הוראה מתקנת בהדגשה לאסטרטגיות למידה פעמיים בשבוע בהחלט מספיקה. חשוב לעבוד על דרך קריאה של טקסט, כתיבת תשובה מילולית במבנה נכון ומעט דרכים להתמודדות עם מבחנים, אבל לא מעבר לכך. זהו שלב בו מתחילים את הלמידה בכיתה מן הראשית, כך שבנך נמצא באותה נקודת פתיחה בדיוק. המורה המיועד חייב להיות מנוסה מאוד ובקיא בתחום לקויות למידה וקשב. יותר מן התעודה חשובה פתיחות ורגישות לילד תוך הבנה של רגישות וקושי גם בנקודות משבר תוך הדגשה של הצלחות. לא קיים אינדקס של מורים מקצועיים להוראה מתקנת מלבד פרסומים של המורים עצמם. עם זאת קיימים אתרים המרכזים מידע בתחום. הקישי בגוגל "הוראה מתקנת" , ושוב - התעודה והמקצועיות חשובים, אך הרבה יותר מהם הגישה והאהבה למקצוע והילד, וזאת ניתן לראות רק בשיחה ופגישה אישית. מעל הכל חשוב לזכור שלמידה ככל שתהיה חשובה אינה צריכה להפוך לעיסוק יחיד אות לתפוס את כל מערך השבוע. ניתן לשלב יפה למידה ובילוי חברתי ולהנות משני העולמות. בברכה אלמוג

30/04/2012 | 08:49 | מאת: זהר

מנהל פורום לקויות למידה