ועדת שילוב בעלייה לכיתה א'

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

10/04/2012 | 15:44 | מאת: חיים

שלום אתמול קיבלנו מכתב מארגון "מתי"א", הקורא לנו להתייצב בוועדת שילוב לקביעת זכאות לתמיכה מתכנית שילוב, בעניין ביתנו. רציתי לברר במה בדיוק מדובר. כלומר, האם הועדה יכולה לקבוע על עתידה של בתי? לביתי היו קצת בעיות בגן של בכי בבקרים, אבל המצב השתפר ואני סבור שהיא יכולה לעלות לכיתה א' כמו שאר חבריה והילדים במדינת ישראל. אני חושש כי ועדת השילוב עלולה למנוע זאת כנגד רצוננו, ולהכניס את ביתנו לתכנית חינוך מיוחד או אפילו לכפות שנה נוספת בגן. ברצוננו להגיש את ביתנו לכיתה א' באופן הרגיל, למרות הבעיות שנצפו במהלך השנה. אני מבקש לדעת האם הזימון לוועדת השילוב הוא משמעותי, ועד כמה הוא יכול להשפיע. לפי מה שהבנתי הזימון בא מיוזמתו של הגנן בגן בו נמצאת ביתי, לאחר שצפה בהתנהגותה לאורך השנה האחרונה. תודה, חיים

10/04/2012 | 22:32 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

חיים לילה טוב וחג שמח, ועדת שילוב הנה משמעותית מאוד וחשובה, אלא שאינה באה להזיק או לפגוע בכם או בילדה. איש לא יכול לכפות עליכם דבר. הרצון הוא להשמיע ולהציג את המצב כפי שהוא, ולגייס את כל הכוחות על מנת לעזור. לדוגמה - לתת לילדה שעות שילוב בבית הספר, לסייע רגשית, לבדוק אתכם כיצד אתם יכולים לעזור במהלך השנה... לדעתכם ורצונכם יש מקום רב. עם זאת אל תתייחסו לועדה כאוייב, אלא כשותף, ואז תצליחו ללא ספק להגיע לתוצאות הטובות ביותר. בברכה אלמוג

11/04/2012 | 10:49 | מאת: חיים

תודה רבה, נגיע לוועדה ונצפה להשיג את המיטב. יום טוב וחג שמח.

מנהל פורום לקויות למידה