אבחון חוזר?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

31/03/2012 | 13:39 | מאת: אור

שלום רב, אני סטודנט בקורס מורי דרך ולפני כשנה עברתי אבחון דידקטי בעברית לאור קשיים שהתעוררו במבחן הסופי הממשלתי אליו ניגשתי.משך כל השנה הייתי בעל ממוצע ציונים גבוה הן בבחינות בעל פה והן באמריקאי.הבעיה התעוררה כאשר אני נדרש בבחינת הסיום לתמצת הסטוריה שלמה ב4 שורות דבר שאני ספציפית מתקשה בו,את הידע אני יודע טוב אך הבעיה היא התנהלות איטית בכתיבה ובמחשבה,בסופו של דבר יוצא החומר לדף אך זה בא על חשבון הזמן.(העניין התגלה עוד בסימולציות) לאחר שנכשלתי ניגשתי לאבחון דידקטי בעברית בסופו הומלץ להארכת זמן "עולה בעיה של קשב שמיעתי וקושי במשימות מונוטוניות ,התנהלות איטית ועקבית לאורך האבחון בתתי המבחנים אך מביע את עצמו היטב בע"פ ובכתב על חשבון הזמן". ניגשתי לבחינה במועד ב' ושוב נכשלתי על אף הארכת הזמן.לאחר התייעצות הומלץ לי להבחן בעל פה בחלק זה של המבחן אלא שאני זקוק שיהיה כתוב באבחון "ראשי להבחן בעל פה".אני חש תסכול השקעתי כסף זמן והמון השקעה בלימודים ועל אף השגיי אני לא מצליח לממש את זה בפועל במבחן זה.מה ניתן לעשות ע"מ להבחן בע"פ,האם דרוש אבחון חוזר?.אשמח לעצה. (אציין כי לא התעוררה בעיה בתיכון-בעל תעודת בגרות מלאה,מתמטיקה תמיד היה צד חלש אצלי) תודה אור

01/04/2012 | 00:25 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אור, לילה טוב וחג שמח אין צורך באבחון חוזר. גש למאבחנת הנוכחית, תאר את הקשיים הספציפיים שלך כעת ובקב לערוך עדכון של האבחון הקיים, מכיוון שהוא בתוקף. יתכן ויהיה צורך בתת פרק נוסף, כלומר לשבת אתך בסימולציית אבחון מקצועית על מנת לראות מהו הפער בין הביצוע בעלפה ובכתב, אך לא סביר לערוך אבחון שלם מחדש. בברכה אלמוג

01/04/2012 | 01:24 | מאת: אור

מנהל פורום לקויות למידה