דיסלקציה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

07/03/2012 | 20:55 | מאת: איזבל

לאחרונה התגלה לי שבני בן9 דיסלקטי. הוא טופל מגיל 3 בריפוי ועיסוק,הוראה מתקנת,שחייה טיפולית וקלינאיתתקשורת. אמנם יש שיפור קל בקריאה והכתיבה אבל לעומתילד בכיתה ג' שקוראוכותב באופן שוטף הוא מקביל לכיתה א'.הציעו לי לקחת סטודנט כל יום אחרי שעות הלימודים על מנת שיעזור לו בהכנת שיעורי הבית ואימון בקריאה.האם זה נכון?כיצד להתמודד עם חוסר ההתייחסות שלו לבקשות שלי לשבת לאכול או להכין שעורים או מקלחת.יש לציין כי הוא מקבל ריטלין 20 מ"ג בבוקר מה שעוזר לו מעט בלמידה.הוא מתקשה בלימוד בקבוצות וקל לו יותר בלמידה אחד על אחד.אשמח לייעוץ

08/03/2012 | 12:54 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, הרעיון לקידום לימודי פרטני הוא נכון מאוד. עםאת סטודנט אינו הכוח המתאים לסיע לבנך. אתם זקוקים למורה מקצועי בתחום לקויות למידה והוראה מתקנת. בנוסף, נראה לי שסיוע כזה כל ימות השבוע הוא מוגזם. הילד רק בן 9. הוא צריך לשחק, לראות חברים ולהנות מילדות יפה. סיוע מקצועי פעמים בשבוע יכול להספיק בהחלט. בנוגע לחוסר תגובה לבקשות שונות... הילד לא עושה לך דווקא. הוא שקוע בשלו ואינו שם לב שפנית אליו ( גם אם ענה לך "בסדר" ) . ההתייחסות כאן צריכה להיות עם המון סבלנות ויצירת סדרי חיים קבועים. גם אז, החולמנות לא תיעלם לחלוטין. בברכה אלמוג

08/03/2012 | 14:30 | מאת: איזבל

תודה על תגובתך. בני הלך עד לפני שבוע למכון קורן בגבעתיים פעמיים בשבוע במשך שנה וחצי. לפי המלצת המורים והיועצת הפסקתי ללכת השבוע ואני מחפשת תחליף.האם לחפש הוראה מתקנת פרטית בביתי שלי או אצל המורה? האם מורה שמתמחה בלקות למידה יעזור? תודה ויום נעים

13/03/2012 | 00:15 | מאת: שני

שלום רב, שמי שני, בעלת תואר שני ומוסמכת ללקויות למידה. מעבירה שיעורים פרטים, בהוראה מתקנת מיסודי ועד החטיבה בקצועות רבי מלל, והמתמטיקה. בנוסף, מגישה לבגרות במתמטיקה 3 יחידות בברכה בהצלחה שני 0522398532

מנהל פורום לקויות למידה