דיסגרפיה בגיל 27?!

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

29/01/2012 | 19:59 | מאת: ליאור

אהלן. אני סטודנט בן 27 בשנה האחרונה לתואר הראשון. עוד מילדות הייתי מוגדר כבעל הפרעת קשב וריכוז. לקחתי ריטלין כשהייתי בגיל 8-9 והפסקתי בגלל תופעות לוואי. כאשר התחלתי את התואר הראשון עשיתי איבחון "מבחן טובה" ואובחנתי שוב ומאז אני לוקח ריטלין בלימודים. חשוב לציין, אם זה רלוונטי, שאני לוקח ריטלין אך ורק בימי לימודים קשים או בתקופות מבחנים ואינני מרגיש בצורך לקחת ריטלין מעבר לכך. מעולם לא היו לי בעיות כתיבה או קריאה. לא שגיאות כתיב ולא כלום. הכתיבה שלי אפילו צחה אפשר לומר.. לפני כחצי שנה, בתקופת הבחינות הקודמת, שמתי לב לתופעה חדשה שבה כשאני כותב בכתב יד אני מתבלבל באותיות. הבילבול הוא לא בלבול של שגיאות כתיב אלא במיקום האותיות. לדוגמא: "אמלנט" במקום "אלמנט", "באצמעות" במקום "באמצעות"... בוודאות מעולם לא הייתה לי בעיה כזו והיא צצה רק לאחרונה משום מה.. כשאני מקליד במחשב אין לי בעיה כזו.. ההרגשה היא שלעיתים אני חושב יותר מידי מהר משאני כותב ואני מבלבל את האותיות כי ברגע שכתבתי מילה אחת אני כבר חושב על השנייה מהר מידי, לדוגמא: במקום "הטעם דומה" אני כותב "הטעד דומה"... כלומר ה"ד" השגויה שייכת למילה הכביכול הבאה- "דומה". יש לציין כי תמיד כשזה קורה אני שם לב מיידית ולא מגלה את זה רק לאחר מכן.. פשוט מתקן במקום אבל יש יותר מידי תיקונים כאלה וזה מפריע לי לכתוב... חשוב עוד לציין כי זה קורה גם תחת השפעת ריטלין וגם ללא השפעתה... אשמח לשמוע תגובות או מה ניתן לעשות בנידון. תודה מראש!

30/01/2012 | 22:40 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, אתה מתאר תופעה לא מאוד נדירה. איני מכירה אותך, ואפילו ת שמך לא ציינת, אך אני מעריכה שהסתדרת בתיכון לגמרי לא רע. אפיון הדיסגרפיה, כפי שאתה מתאר אותו לא נולד כעת, הוא פשוט בא לידי ביטוי רק במאמץ מחשבתי גבוה ובתקופות של לחץ זמן. בכל תקופה אחרת אתה מסוגל לחפות על הבעייה ולעקוף אותה. על מנת להשיב ברצינות על דרכי התמודדות עלי לדעת מהו תחום הלימודים שלך, מהם סוגי המטלות ובאיזה הקף והאם קיים הבדל בין מקצועות הלימוד השונים. מילה על ריטלין... האם גם כיום יש תופעות לוואי? האם ניסית שימוש בקונצרטה? השב על שאלותיי, ואשמח להמשיך ולשוחח. בברכה אלמוג

31/01/2012 | 09:24 | מאת: ליאור

בתיכון הסתדרתי פחות או יותר. היה לי קשה אך לא השתמשתי בשום הקלה לימודית (בדיעבד- לצערי) אני נמצא לקראת סוף התואר (ניהול ושיווק, אוניברסיטת בן גוריון), וזוהי התקופה הכי פחות לחוצה ועמוסה שהייתה לי בתואר, ועדיין התופעה החלה רק עכשיו.. בשנים הראשונות הייתי יותר לחוץ שלא נדבר על תקופת הפסיכומטרי בה לדעתי היה שיא הלחץ הלימודי בחיי.. והתופעה בהחלט לא הייתה קיימת בשנים האלו ורק עכשיו לאחרונה.. אני לומד כאמור ניהול, סוגי המטלות השתנו במהלך התואר בין לימודים ריאליים (מתמטיקה, חשבונאות כלכלה וכיו"ב) לבין הומניים (הדורשים קריאת מאמרים וסיכום של חומר/שינון).. לכן אני חושב שההכוונה שלך לכיוון לחץ ועומס היא לא נכונה לגביי במקרה הזה. לגבי הריטלין. כשהייתי קטן הריטלין גרם לי לחוסר תיאבון ול"עודף ריכוז" (כל לחשוש הכי קטן הפריע לי בכיתה, וזאת לעומת כשהייתי בלי הריטלין הייתי זה שמפריע ועושה רעש!) ולכן הפסיקו לתת לי (באותו זמן ריטלין היה משהו די חריג גם..) כיום אין תופעות לוואי מיוחדות. קצת הרגשה של התייבשות בתחילת ההשפעה וזירוז מערכת העיכול (חצי שעה אחרי הכדור אני בשירותים) אבל מעבר לכך זה עוזר לי וממקד אותי. ניסיתי לקחת את ה10 מ"ג שכמעט ולא משפיע עליי כיום אני לוקח L.A 20 מ"ג שעושה את העבודה (לדעתי). לא ניסיתי קונצטרה אך שמעתי עליה רבות.. שוב תודה מראש ליאור

מנהל פורום לקויות למידה