היכן מאבחנים דיסקלקוליה?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

21/07/2011 | 11:54 | מאת: מעיין

אני בת 22 וקראתי קצת על דיסקלקוליה באינטרנט וראיתי כל כך בבירור שהרבה מהסממנים מתאימים לי. עוד מתקופת היסודי אני זוכרת שהיון לי קשיים עם פעולות חשבון פשוטות, שלא לדבר על פעולות הכפל והחילוק. ועכשיו שאני רוצה למשל לעשות פסיכומטרי, וניסיתי, אני לא מצליחה להתמודד עם הבעיות המתמטיות. איך שאני ניגשת לתרגיל שלא ראיתי בעבר אני נלחצת במיוחד במספרים גבוהים.

21/07/2011 | 14:35 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, ראשית אני מציעה להיזהר. אם מטרת האבחון היא הבחינה הפסיכומטרית, כאשר לא אובחנת בעבר, הסיכוי לקבלת התאמות היבחנות נמוך מאוד. שנית, את מתארת חרדה. יתכן שלא מדובר כלל בדיסקלקוליה, אלא ליקוי למידה כללי או חסר באסטטרטגיות למידה. שלישית, מהו תחום הלימודים בו את מעוניינת? יתכן שאת זקוקה לאבחון רב תחומי מקיף ולא רק בתחום אחד. ולבסוף - יש לבדוק היטב במוסדות בהם את רוצה ללמוד איזה אבחון מקובל עליהם עלמנת לא להוציא כספים רבים לחינם מבלי שהאבחון יכובד לבסוף.נסי להשיב על שאלותיי ונמשיך משם. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה