חסיון אבחונים \ טפולים \ מסמכים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

23/05/2011 | 04:13 | מאת: מרדכי

לאחר שבננו לא "התאקלם" בגן , פנינו באופן פרטי למאבחן קשיי-לימוד ולקויי למידה , שאבחן קשיי לימוד קלים עקב אימפולסיביות יתר +קשיי קשב ורכוז הנובעים כתוצאה מבעיה רגשית קשה. הוא המליץ על טיפול פסיכולוגי אומנותי + הנחיית הורים אצל פסיכולוג חינוכי .... +פניה לנוירולוג לטפול תרופתי \ גן רגשי , אם הטיפולים לא יספקו. כחלק משיתוף הפעולה עם מנהל המוסד בו הוא נמצא (מוכר שאינו רשמי) מסרנו להם באמצע שנת הלימודים ,את דוח האבחון בניסיון לשיתוף פעולה מלא ע"מ שהילד יוכל לקבל בגן ,במדת האפשר, את היחס המתאים מצד הגננות (עם כל הקושי) , בהתאם להנחיות המאבחן. בעצת המאבחן פנינו לנורולוג ילדיםהמתמחה בקשב ורכוז והתפתחות הילד לקבלת חוות-דעת ... שהמליץ על טיפולים בדומה להמלצות המאבחן שאלותי : 1. האם להנהלת הגן רשות כלשהי להעביר ידע \ מסמכים על הילד לגורם כלשהו ללא קבלת הסכמה בכתב מההורים ? 2. לאחר שהתחלנו בטיפולים באופן פרטי נוכחנו שההוצאה הכספית ממש קשה ביותר ונצרכנו לקחת אותם במסגרת קופת-החולים \ מכון להתפתחות הילד . האם מסמכים רפואיים \ אבחונים \ או כל מידע רפואי שבמסגרת קופת-החולים \ מכון להתפתחות הילד יכולים להמסר \ לבוא לידיעת הרשויות \ משרד החינוך , או כל גורם שידרוש אותם ? ישנה אפשרות שגורם כלשהו יהי רשאי לדרוש ( בכל תקופת חיי הילד )מתישהו את המסמכים הרפואיים , ללא אשור מפורש מההורים ? 3. לבקשתנו , הוזמנו לועדת השמה ( ע"מ לשקול גן קטן ) הבנתי ממספר אנשים שע"מ להגיע לועדת ההשמה , הילד חיב לעבור אבחון פסיכולוגי . איזה סוג של אבחון מדובר ? האם חיבים את הסכמת ההורים לבצוע האבחון ? במקרה נודע לנו שלפני זמן מה , הפסיכולוגית שבגן ביקשה מהגננת את הילד לחדרה למספר דקות . איננו יודעים לצורך מה .. ייתכן שלאבחון הפסיכולוגי הנדרש ? (למרות שלא סיפרו לנו כלום בנושא ) אם כן , האם אבחון כזה ללא הסכמת ההורים יכול להגיע לרשויות ? \ יכול לגרום לנזק ? בתודה מראש

24/05/2011 | 19:36 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, אבא יקר, מדבריך אני מבינה כי אתה נסער ביותר. נדמה לי כי המקור לכך הוא ערפול בתהליכי טיפול. ראשית, בנך לא נמצא בסכנה או במעקב בשום מסגרת ובשום דרך ללא הסכמתך. אבחון אינו מסמך מרשיע או מסכן, אלא מסייע ומאפשר עבודה טובה יותר וסיכוי טוב להצלחה. אבחון באשר הוא הנו מסמך חסוי. הוא אינו ניתן להעברה לכל גורם מבלי חתימת ויתור על סודיות מצד ההורים. ( שני ההורים ). אבחון רב תחומי הוא אבחון נהדר! הוא מורכב מחלק דידקטי, הבוחן את יכולותיו הלימודיות תפסתייות של הילד בתחומי הזיכרון, הארגון ומאוחר יותר בתחום הקריאה, הכתיבה , רכישת שפות, התמצאות במרחב ... וכן חלק פסיכולוגי, הבוחן את תפקודיו של הילד בלמידה לצד החברה: לחצים, יחסים, קשב ועוד.. תפקידו של האבחון לסמן את נקודות החוזקה והחולשה של הילד ובניית תוכנית עבודה למקסום יכולותיו, המותאמת לו אישית. אבחון זה ככל אבחון אחר אינו יכול להגיע לשום מקום ללא הסכמתכם, אלא שחשוב מאוד שיגיע כדי לאפשר סייוע לילדכם בהתאמה מלאה לקשייו. אין כל סיבה להילחץ משום שפסיכולוגית הגן שוחחה עם הילד. הפסיכולוגים אינה האוייב.מקווה שהשבתי על שאלותיך. אתה יותר ממוזמן לשוב ולשאול בשנית. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה