עזרה לבני - המשך

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

23/03/2005 | 23:56 | מאת: שרי

שלום נאוה, תודה על התייחסותך המהירה. מערכת היחסים ביני ובין בני רצופה עליות וירידות, ישנו מאבק מתמיד על הכנת שיעורים, לימוד לקראת מבחנים, הורדת הכלבים, התשובה תמיד עוד רגע, אך עם זאת יש המון אהבה, חום, אני מסבירה שלא משנה מה אני תמיד איתו, מלווה אותו אך לא יכולה ללמוד במקומו, או להיות בביה"ס כדי לשמור ולשים לב להתנהגותו. חברה המליצה לי על מבחן טובה, ורציתי לדעת אם ידוע לך היכן אפשר לעשות זאת באיזור מודיעין או ירושלים. הבנתי שזה יכול לעזור ולתת לנו תמונה אם ישנן בעיות של קשב, ריכוז. מאחר ולבני קשה לשבת לאורך זמן ולהיכן שעורים, להתכונן למבחנים,בכיתה כל דבר מסיח את דעתו, הוא מתרגז בקלות ואז מוציא מפיו פנינים. וחשוב לי להגיע למקום שאוכל לתת לו את העזרה הכי טובה, שיוכל להתמודד עם הקשיים , שאולי גורמים גם לכל הרוגז והיחס שהוא מוציא החוצה. אודה לך על עזרתך. שרי

24/03/2005 | 09:46 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שרי בוקר טוב, שמחתי לשמוע כי בינך לבין בנך תשתית יחסים חמה ותומכת. זהו הבסיס הראשוני לפתרון כל בעייה, גם אם הפיתרון אינו מידי. ( אגב שמי אלמוג ) בענייני לימודים נדמה לי כי לפני הדרישה ללימוד עקבי בבית ובבית הספר יש צורך לבדוק את הצד הרגשי. יתכן מאוד כי בנך אינו פנוי כעת ללמידה עקב התמודדויות משמעותיות אחרות עמן הוא מתמודד ( תדמית אישית, בעיות חברתיות, קשיי הסתגלות או חוסר בשלות רגשי ) . במקרה זה אין טעם לצאת למלחמות ומאבקים על רקע התפקוד או אי התפקוד הלימודי, משום שהילד אינו מסוגל לספק את המצופה. דרך פעולה נוספת אותה היתי שוקלת היא עירובה של חונכת אישית בבית הספר ובבית על מנת להקטין את מוקדי החיכוך בינכם. בדיקת "טובה" היא בהחלט ערוץ בדיקה נדרש. בדיקות אלה מתבצעות בתחנות לטיפול בילד בכל עיר. ניתן לקבל הפנייה לבדיקה זו מרופא המשפחה. קופת החולים משתתפת במידה ניכרת במימון עלותו של הטיפול. אשמח מאוד אם תמשיכי ותעדכני אותי גם בהמשך הדרך. אנסה לסייע בכל עת עד כמה שאוכל. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה