איחור שפתי +לקות למידה .

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

10/10/2010 | 20:40 | מאת: שלי

שלום רב - בני בן 5 שנים עם איחור שפתי (של שנה) ובטיפול של קלינאית תקשורת . היינו אצל רופא להתפתחות הילד בשניידר הוא לא המליץ על גן שפתי אבל אמר לי שילדים כאלה עם איחור בשפה יסבלו בעתיד גם מלקות למידה . רציתי לשאול אם הלקות למידה תבוא בכול המקרים של איחור שפתי או רק בדרגות קשות מאוד של איחור בשפה . תודה רבה .

11/10/2010 | 06:43 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, אין חוקים חד משמעיים. אי אפשר לקבוע בוודאות על כלל לקויי הלמידה או בעלי איחור בהתפתות. עם זאת חשוב לדעת כי יש כלים טובים מאוד להתמודד עם ליקוי למידה, ילדים אלה הם לרוב בעלי מנת משכל גבוהה מהממוצע ואין מניעה שיצליחו יפה מאוד בהמשך הדרך. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה