הוראה מתקנת

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

04/10/2010 | 20:17 | מאת: מיטל

בבית הספר המליצו לי על מורה להוראה מתקנת. ויש לי כמה שאלות- 1. מה מתקנת ההוראה הזו? 2. מי המורים שמלמדים הוראה מתקנת? 3. האם יש מורה להוראה מתקנת בכל מקצוע או שזה משהו כללי? 4. במה שונה מורה להוראה מתקנת להוראה רגילה? תודה

05/10/2010 | 16:51 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

מיטל אחר הצהריים טובים וברוכה הבאה לפורום שלנו, הוראה מתקנת היא הוראה מותאמת אבחון, כלומר תוכנית עבודה שתפקידה לעקוף קשיים לימודיים של הילד עקב לקויות למידה ומציאת ובניית דרכים חלופיות על מנת לאפשר תפקוד והצלחה בלמידה תוך הפחתת רמת התסכול. רצוי מאוד שהמורה להוראה מתקנת יתייחס גם לפן הרגשי ולתסכולים קודמים אותם יש לשנות. מורים להוראה מתקנת הם מורים מומחים בתחום לקויות למידה , סוגיות אבחון ואסטרטגיות למידה, זאת משום שנקודת המוצא היא הבנת הקושי בליקוי למידה, הכרת הכלים האבחוניים והעוקפים ויכולת בניית תוכניות חלופיות. קיימים מורים נפרדים להוראה מתקנת במקצועות העברית, במתמטיקה ולאנגלית. הוראה רגילה היא כיבוי שרפות, מכינים את שיעורי הביית של היום ללא כל קשר ללמידה מחר. הרעיון בהוראה מתקנת הוא הקניית כלים קבועים ומשמעותיים לילד ללא שיזדקק לתמיכה תמידית. כלים אלה מתחילים בדרכים לגשת ללמידה, זיהוי קשיים ובעיקר חוזקות אישיות בהן ניתן לעשות שימוש במקום להימנע או לעצור מול הקושי, בניית דרכים עוקפות ומטפחות אמון אישי תוך הקניית אסטרטגיות להתמודדות עם מצבי לחץ, חרדה ולמידה בכלל. מקווה שהשבתי על שאלותייך בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה