דיסגרפיה-דיסקלקוליה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

30/09/2010 | 17:49 | מאת: אולי

האם יש קשר בין השתיים? האם דיסגרפיה מתבטאת בכתב יד בלתי קריא?(כשמשתדלת כתב היד מעוצב יפה להפליא: בכתיבה שוטפת- לא יכולה לפענח את כתב ידי.מסוגלת לכתוב אך ורק בעט נובע מסוג מסויים). האם יש מבהבקות בכך שדיסקלקלקולים מצטיינים בהנדסה אך נכשליפ בשאר מקצועות האריתמתיקה? האם לדיסקלקוליה קשר למורות הכושלות של משרד החינוך?

01/10/2010 | 10:28 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, אתחיל מן הסוף. מאוד לא אהבתי את השאלה האחרונה, אשר קלקלה מבחינתי סדרת שאלות אינטיליגנטיות ולגיטימיות. אז לא! דיסגרפיה היא תופעה נוירולוגית מולדת. שום מורה לא יכול ליצור אותה או לגרום לה. דיסקלקולים לא! מצטיינים בהנדסה שכן פעמים רבות תפיסת המרחב שלהם לקוייה ואינם מבחינים בחלקי צורות גיאומטריות. אין קשר בין דיסגרפיה לדיסקלקוליה. בברכה אלמוג דיסגרפיה אכן מתבטאת בכתב יד בלתי קריא, שגיאות כתיב וצורך להשקיע אנרגיות רבות בעיצוב הכתיבה על מנת שתהיה קריאה אם בכלל.

16/02/2011 | 09:00 | מאת: רותם

במקצועי, מומחית ללקוית למידה (MA). קיימים המון סוגי דיסגרפיות, חלקן מתבססות על כשל בתפיסה מרחבית/חזותית. את אותו הקושי נוכל לאתר בלקות הדיסקלקוליה. לכן....צריך לבדוק מה עומד בבסיס הלקות האחת וייתכן כי קיים קשר הדוק עם השניה. כדאי לבדוק...אפשר לעזור ולשפר תפקוד יום טוב

מנהל פורום לקויות למידה