מחפשת טיפים לא תרופתיים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

29/08/2010 | 10:21 | מאת: סטודנטית 24

שלום, אני סטודנטית בת 24, תמיד הייתי תלמידה טובה אבל הרגשתי שמשהו הולך לא טוב. אני כרגע עוברת אבחון שאקבל את תוצאותיו רק בעוד שלושה חודשים. בינתיים, אני מאוד מתקשה לסיים מטלות וחובות מהסמסטר האחרון והגעתי למצב נפשי רעוע אחרי כמה סמסטרים לא מוצלחים באוניברסיטה. אשמח לקבל ממך המלצות טבעיות ככל הניתן, מכיוון שמבחינתי ריטלין היא האופציה שאקח רק אחרי שייכלו כל הקיצים. 1. אשמח להמלצה להוראה מתקנת - יש לי קושי בארגון חומר ועמידה בלוח זמנים. קושי בהשלמת משימות. דחיינות נוראית. 2. המלצה לטיפול התנהגותי שיוכל לסייע - למי כדאי לפנות? מאמן אישי? פסיכולוג? משהו קבוצתי? מה לגבי אומנויות לחימה? האם זה יכול לסייע לפי ידיעתך? 3. האם תוכלי בבקשה להפנות אותי למחקרים בנושא ADD? מחקרים שבעיקר מציעים דרכי התמודדות חלופיות (ת.טבעיות, הוראה מתקנת, ספורט וכו/) וכאלו שמציינים את השפעות הריטלין? 4. לסיום רק אציין שאני סטודנטית במצב כלכלי לא אידיאלי ולכן אשמח אם ההמלצות יתייחסו לכך כמה שניתן :) 5. ושכחתי - רפואה טבעית - יש דברים שיכולים לסייע לשיפור הריכוז שלא כוללים כימיקלים? תודה רבה לך על העזרה.

31/08/2010 | 14:48 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, המלצתי הראשונה הנה קורס בתחום אסטרטגיות למידה. אסטרטגיות הנן כלים נרכשים, כך שאת לומדת מיומנויות פעם אחת ולאחר מכן הן שלך ללא צורך לשוב לתחזק ולשלם שוב ושוב. מציאת ערוצי הקליטה הטובים לך ביותר ללמידה כולל שעות מעודפות, חברה, שמיעת החומר או קריאתו, הצגה חזותית ועוד... לעתים ולחלק מן הסובלים מהפרעות קשב מסייעות כמוסות פסיפלורה או לחליפין כמוסות האצה הכחולה. יש להיזהר מאוד לפני שרוכשים כל מני חלופות המבטיחות קסמים ושינוי המחליף ריטלין כבמטה קסם בברכה אלמוג

31/08/2010 | 14:53 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בנוגע לסייוע רגשי ההעדפה שלי במקרים כאלה היא מאמן אישי, אשר יוכל ללוות אותך במספר תחומים. בהצלחה!

מנהל פורום לקויות למידה