דיסגרפיה לילד בן 8

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

16/08/2010 | 20:17 | מאת: שרון

שלום רב, לאחרונה בני בן ה-8 עבר אבחון פסיכודידקטי, אין לי עדיין את טופס האבחון עצמו, אך נאמר לי ע"י המאבחנת כי בני לוקה בדיסגרפיה. הוא עולה לכיתה ג' קורא באופן שוטף, יש לו אוצר מילים מדהים לגילו, אך הכתב אינו קריא, איטי מאוד בכתיבה ובהעתקה מהלוח וכו' וכל הנראה ישנה גם בעיה של קשב וריכוז. שאלתי היא כזו: אני מעוניינת להגיע לפגישה עם המורה ומנהלת ביה"ס עם ידע מוקדם ולכן הייתי רוצה לדעת לאילו הקלות בני זכאי והאם יש שיטה שיכולה לעזור לנו להתקדם בכתיבה-חשוב לי מאוד שלא יוותר לחלוטין על הכתב. תודה

17/08/2010 | 13:14 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, אני מסכימה כי חשוב לא לוותר על כתיבה, אך חשוב לדעת כי כלי הלימוד המשמעותיים של בנך יהיו בחינות בעלפה או לכל הפחות השלמה של נסיונות הכתיבה. אין לצפות לפתירה של הבעיה, ולכן יש למצוא את כל דרכי הביטוי בידיעה שהיא קיימת. אחת הדרכים היא שימוש במחשב נייד. דרך אחרת היא הקלטת השיעור או צילום הלוח. תרגול של קריאת תשובות והבנתן אך לא כתיבה ועוד ועוד... את תרגול הכתיבה יש לעשות בבית תוך כדי משחק ללא מועקה. בברכה אלמוג

17/08/2010 | 19:21 | מאת: שרון

תודה על תשובתך המהירה. אין ספק שנצטרך למצוא פתרונות אחרים, כבר הזמנתי לו מחשב נייד ואני מחפשת מורה שיוכל לעבוד איתו על כתיבה במעבד תמלילים, אשמח לקבל המלצה על מישהו מאיזור השרון עם גישה לילדים שלא אוהבים לעבוד במחשב. ומעבר לכך, אשמח לדעת על הקלות נוספות שבני יהיה זכאי להן במסגרת ביה"ס. ושוב תודה.

מנהל פורום לקויות למידה