אבחון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

17/07/2010 | 20:07 | מאת: שירי

שלום!ביתי ת 12,עולה לכתה ז'.מתקשה בחשבון למרות שהמורה טוענת שמדובר בבעיה ריגשית וכי יש לה הבנה וחשיבה מתמטית.ערכנו לה אבחון פסיכודידיקטי אצל פסיכולוג לפני שנתיים ולא ניתן לומר שהחכמנו.לא ניתנו המלצות והמצנ נותר כשהיה.הפעם החלטתי לערוך עבודת הכנה ומתוך שיטוטי באינטרנט למדתי שאבחון חייב להעשות ע"י מאבחן לקויות למידה מוסמך.פסיכודידיקטי לא מתאים ללקויות למידה ודידיקטי אינו מספיק.מה את ממליצה?

19/07/2010 | 11:06 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, אבחון פסיכו דידקטי, או בשמו המקצועי רב תחומי, הנו אבחון מצויין , אם נעשה על ידי בעל מקצוע מנןסה, שהנו גם פסיכולוג וגם מאבחן בכיר מוסמך. אבחון כזה יכול להוות בסיס טוב מאוד לתוכנית עבודה תוך הצבעה על הקשיים והחוזקים של המאובחן, ולא פחות חשוב , תוך נתינת דרכים לעקיפת הקשיים. לצערי, לא כל המאבחנים מקצועיים מספיק, ולכן יש לברר היטב מיהו המאבחן ומה נסיונו טרם קיומו של האבחון. בהצלחה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה