סוגי איבחונים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

13/07/2010 | 23:48 | מאת: גולדה

למי ללכת לאבחון? רופא התפתחותי? מאבחן דידקטי? מאבחן פסיכודידקטי? פסיכולוג ילדים? מאבחן ליקויי למידה? מה ההבדל בינהם?

15/07/2010 | 14:31 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, נדמה לי שהיגיע השעה לפנות לאבחון רב תחומי מקיף אצל פסיכולוג ומאבחן מומחה. אבחון כזה מכיל בתוכו אבחון דידקט - יכולות לימודיות, קריאה כתיבה חשבון ושפות, אבחון פסיכולוגי, אשר יתן מידע חשוב על דרכי התמודדות בכיתה ובחברה והשפעת אלה על יכולות הלמידה, וכן יוכל לרמוז על קשיים נוספים, אם קיימים כמו הפרעות קשב. האבחון יוכל לסמן בין היתר רגישות נפשית או התפתחותית, ובעקבותיה לבנות תוכנית עבודה כוללת לימודית ורגשית על פי הצורך תוך מעקף הקשיים הקיימים. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה