לקות למידה/אבחון!

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

23/02/2010 | 23:38 | מאת: ארז

שלום! אני בן 25 סוטדנט באו"פ לקויי למידה עשיתי אבחון מת"ל בתחילת לימודי באוניברסיטה שזה אבחון ייחודי שבודק בעיקר את יכולת הלמידה שלי ודברים שקשורים ללמידה,אני איישית חושב שהאבחון שעשיתי לא ממצא מספיק את הלקות שלי כי בחיים שלי אני גם מתקשה מאוד בלימודים אך גם הלקות משפיעה לי על הרבה דברים נוספים בחיים על הצד החברתי,התעסוקתי שאני ממש לא מסתדר בהם וכדומה, ולכן רציתי לדעת קודם כל אם כדי לי לעשות אבחון נוסף שאולי ימצא יותר את הלקות שלי, איזה אבחון ואיפה, וחוץ מזה לדעת בכללי מה עלי לעשות כדי לשפר את המצב שלי מכל הבחינות שהלקות למידה משפיעה עלי בהם כי אני כבר מיואש!!!

25/02/2010 | 22:49 | מאת: רונית ק

לקויות למידה מתייחסות לקשיים בלמידה. בעיקר קשיים המתייחסים לתחום הקריאה. באופן עקרוני לא קיימת הגדרה של לקות למידה במתמטיקה ורוב המחקרים שעוסקים בתחום זה מוגדרים כעוסקים במתקשים במתמטיקה ולאו דווקא לקויים. ההשלכות של לקויות למידה על החיים החברתיים והתעסוקתיים לא ברורות לגמרי ואין כל כך מסגרת שיכולה להעריך אותן. ידוע יותר כי הפרעות קשב משפיעות במידה רבה על התפקוד החברתי והתעסוקתי. קשיים בתחומים שאינם דידקטיים כגון התחום החברתי הם נושאים המתאימים יותר לטיפול פסיכולוגי או לאימון מסוג כלשהו. אתה יכול לפנות לאבחון פסיכולוגי ולנסות לאתר את הבעיה ולחשוב על דרכים לטפל בה. לא פירטת על הקשיים שלך ובמה הם מתבטאים אך אם למשל מדובר בקשיי התארגנות אפשר לחשוב איך להתמודד עם זה על ידי ניהול יומן או פנקס משימות, תיזכורות וכדומה. בקיצור הרחבת האבחון יכולה להיות פניה לאבחון פסיכולוגי או נוירולוגי (במקרה לחשד להפרעות קשב).

27/02/2010 | 12:37 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אבחות מת"ל הוא אבחון חלקי ביותר. למעשה הוא מפספס חלקים משמעותיים הנוגעים לרגש וסביבה ובנוסף חסר בו המגע האנושי וההבנה כיצד אתה מתמודד במשימות לימודיות כתהליך ולא בתוצאה. הבעיה בקיומו של אבחון נוסף היא מטרתו. אם האבחון דרוש למוסד אקדמאי והמשך לימודים, הרי שנדרשת בדיקה האם יכובד במוסד בו אתה רוצה ללמוד. אבחון להכוונה בחיים והתמודדות רגשית הוא כבר שונה לחלוטין. במקרה זה דרוש אבחון רב תחומי מקיף. יתכן כי בנוסף לחיזוק תחושת היכולת בלמידה אתה זקוק לתמיכה והכוונה רגשית על מנת לבנות מטרות ולגייס כוחות בחיים בכלל ולא רק בתחום הלמידה. בברכה אלמוג

28/02/2010 | 01:30 | מאת: נעמה

שלום ארז, מעבר לכל השאלות החשובות שנשאלת על ידי רונית ואלמוג, ביחס למטרת הפניה לאבחון נוסף, הייתי מציעה לפנות ליחידה לסטודנטים עם לקויות למידה במוסד בו אתה לומד (באו"פ) ולהתייעץ שם לגבי מה שמעסיק אותך. יתכן שהיועצות שם תוכלנה לעזור או לתת כיוון קונקרטי להתמודדות. 09-7781958 נעמה

28/02/2010 | 11:11 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לארז, השבתי פעמיים להודעתך במייל שלי, אך ההודעות אינן עוברות, לצערי. השקעתי זמן רב בכתיבת התשובת... על כל פנים אתה מוזמן ליצור עמי קשר באחד הטלפונים הבאים: 797860 0506 או 0776350039 בברכה אלמוג

28/02/2010 | 20:11 | מאת: ארז

אני לא יודע מה הבעיה בדיוק ולמה המייל שלך לא הגיע אלי אבל תודה רבה על זה שניסית לשלוח פעמים, אני יצור איתך קשר במספרים שהצגת כאן במהלך השבוע הקרוב. בתודה ארז!!!

28/02/2010 | 13:07 | מאת: עדי

התקשר בבקשה למרכז יעוץ,אבחון וטיפול בקשיי למידה בטלפון 04-6211402

28/02/2010 | 13:20 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

זו לא הפעם הראשונה בה את מנסה לפרסם כאן. הפרסום על גבי הפורום אסור!!! כל הודעה בנוסח זה או דומה לו תימחק מייד. אלמוג בן-שחר

מנהל פורום לקויות למידה