הבהרת מושגים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/10/2009 | 12:18 | מאת: רננה

שלום אלמוג - האם תוכלי לענות על שאלותיי הבאות בבקשה- 1. מה זו הוראה מתקנת ואיך יודעים שצריך אותה? 2. אילו מורים מתמחים בהוראה מתקנת? 3. מה זה אסטרטגיות למידה, האם את יכולה להסביר בפירוט? תודה רננה

15/10/2009 | 21:52 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

רננה, לילה טוב הוראה מתקנת היא צורת למידה, אשר נבנית על פי אבחון , ניתוח קשיי למידה ובניית תוכנית לעקיפתם, כלומר מתן אפשרות למיצוי היכולות של תלמיד לקוי למידה, תוך התחשבות בנקודות הקושי האישיות שלו והדגשת נקודות החוזק. הוראה מתקנת משרתת לקויי למידה, והיא מותאמת לאבחון מקיף , המאפשר לראות במבט נרחב את צורכי הלומד. מורים להוראה מתקנת הם בוגרי החוגים לחינוך מיוחד , אבחון או טיפול בתלמידים לקויי למידה ובעלי הפרעות קשב. אסטרטגיות למידה הן כלים המקנים ידע כיצד ללמוד. כלים אלה בתחום השפה הם דרכי קריאה והבנה של טקטים, איתור מידע עיקרי, הדרכה בצורות כתיבה, מציאת דרכי הלמידה היעילות ביותר עבור הלומד הספציפי. במתמטיקה דרכי התבוננות בצורות גיאומטריות, שלבים בפתרון שאלות באופן כללי ורחב יותר כל דרך לעידוד למידה: ארגון זמן ומקום, גיוס מוטיבציה, שליטה על יכולות קשב ועוד. מקווה שעניתי על שאלותייך בברכה אלמוג

17/10/2009 | 13:44 | מאת: רננה

מנהל פורום לקויות למידה