תלמיד "מצטיין" עיקבי

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

07/05/2009 | 00:41 | מאת: אמיר

מאז ומתמיד היו לי הרגלי למידה לקויים. כיום אני סטודנט מבוגר. דוגמאות לחסור היכולת / רצון שלי לשבת ללמוד 1. מבחן תיאוריה מפריד ביני לבין רשיון הנהיגה. 2. לא סיימתי כמעט אף קורס שעשיתי כבוגר. 3. בכדי לשבת ללמוד אני עושה הכל חוץ מזה ובסוף מתיישב לומד שתי דקות ומתמוטט מעייפות כי כבר שלוש לפנות בוקר. השאלה היא למה אני עושה את זה לעצמי והאם זה יכול להיות קשור לליקויים שיש לי ואפשר לטפל בכל. חשוב לציין שאני מסוגל לעבוד מול מחשב כל היום בלי בעיה. זקוק לעצה, רעיון כיוון או סתם "נו, נו, נו" עם האצבע. זו פנייה ראשונה שלי בפורטל זה ואני כבר מרגיש סיפוק. תודה על כל תשובה, מאיר :)

08/05/2009 | 09:32 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

מאיר יקר, אני חוששת שכבר שמעת וראית יותר מדי איומים וביטויים כועסים ופוגעים כלפי חוסר התפקוד שלך, על כן, אנסה אחרת... הקושי שלך הוא משולב ומורכב: תחילה חוסר באסטרטגיות ארגון וזמן, קשיים רגשיים , ואני נוטה להאמין כי אלה מופיעים בצירוף הפרעות קשב ולקויי למידה בלתי מאובחנים. כל הסלט הזה לא מאפשר לך לתפקד. הייתי מתחילה במשולב ברכישת אסטרטגיות למידה בשילוב הדרכה רגשית. מאוחר יותר חשוב לבצע אבחון קשב ואבחון לקויות למידה. אשמח לתגובתך בברכה אלמוג

08/05/2009 | 12:20 | מאת: מאיר

אלמוג שלום לפני שאני פונה לדרכי, שאלה אחרונה: האם ניתן לקבל הדרכה בנושא אסטרטגיות למידה או שמספיק לקרוא באינטרנט באתרים שונים? האם יש מימון לכך ע"י המדינ? מהי הדרכה רגשית? היא זהו טיפול פסיכולוגי? המון תודה, מאיר

מנהל פורום לקויות למידה