תופעות לוואי של קונצרטה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

28/01/2009 | 19:41 | מאת: אביב

שלום, אני בן 25 ולפני כשנה וחצי אובחן אצלי ADHD כאשר בזמנו הייתי מטופל אצל הפסיכיאטר לשם פסיכוטרפיה. התחלתי לקחת ריטלין ועברתי לקונצרטה 36 מ"ג וכמובן שהכל בהשגחת אותו פסיכיאטר. בהמלצתו אני צריך לקחת כל יום כדור כזה. מאחר ולא למדתי בתקופה זו לא הרגשתי צורך בכך. כרגע אני סטודנט ובמהלך תקופת מבחנים זו אני לוקח כל יום כדור. לאחר כשמונה שעות אני מרגיש סחרחורות וכאב ראש. האם זה יכול להעיד על מינון לא נכון של התרופה או שאולי התרופה לא מתאימה? יש לציין שאני לוקח בקביעות סרוקסט כל יום 40 מ"ג. עוד שאלה: האם יש צורך בויטמינים או תוספי מזון בגלל תרופןת אלה? תודה רבה!

28/01/2009 | 20:23 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, ראשית אומר כי אין כל צורך בתוספי תזונה עקב השימוש בריטלין או קונצרטה. באשר לתופעות לוואי - כיצד אתה מרגיש במשך כל היום? האם הרופא המטפל מודע לשילוב בין סרוקסאט לקונצרטה? יתכן כי השילוב בין השניים בשעות מסויימות מפריע. המלצתי לפנות לרופא המטפל להתייעצות נוספת. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה