אבחון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

12/01/2009 | 12:29 | מאת: רינה

ביתי בת ה5 אובחנה ע"י פסיכולוגית הגן ובמכון להתפתחות הילד ואובחנה עם בעיות שיום ושליפה ובעיות בארגון שפה . מטופלת ע"י קלינאית תקשורת שמתדרכת אותי איך לחזק אותה .גננת שיח בגן .לאחרונה אני חשה שמגיבה בתסכול וחוסר רצון ללמוד בבית . האם יש צןרך באבחון לליקוי למידה בשלב זה ?איך לבחור איפה לבצע אבחון כזה(האם עדיף באופן פרטי ?).חשוב לי שתקבל עזרה וטיפול נכונים .

12/01/2009 | 21:08 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, את אמא מסורה ורגישה ובהחלט חשוב שביתך תטופל ותתקדם. עם זאת אין טעם בשלב זה בעריכת אבחון לקויות למידה. העבודה אצל קלינאית תקשורת מצויינת, ובנוסף ניתן לשחק במשחקי זיכרון ומילים, תשבצונים וחידונים לילדים ושאר משחקים, אבל בתנאי שביתך משתפת פעולה. בשום אופן לא ללחוץ ולא להילחץ. בשלב מאוחר יותר ( סביבות אמצע כיתה ב ) ניתן לערוך אבחון אם עוד יהיה צורך בכך. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה