למי לפנות?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

22/12/2008 | 22:56 | מאת: רוני

שלום רב! מבקשת עצות לאן או למי לפנות לגבי זכויות תלמידים. בני ילד בן 7 בעל בעייה גרפומוטורית ומתקשה בכתיבה וקריאה(אולי דיסגרפיה). מצד שני מחונן מאוד ( IQ144 ) .האבחון ניורופסיכולוגי מראה שקיים פער ענק בין היכולות בקוגניטיביות לבין היכולות הגרפומוטוריות ושיש צורך בהוראה מתקנת אינטנסיבית עלמנת לצמצם את הפער. היו לפני שנה בעיות התנהגות בגלל התסכול שהרגיש על החוסר יכולת שלו לכתוב ולקרוא .כל עוד היו בעיות התנהגות היה שיתוף פעולה בינינו לבין בי"ס . היום שיש לו צורך בהוראה מתקנת אומרים שאין שעות .כי מחלקים אותם לילדים "החלשים" ומפנים אותנו למורה פרטית. מיותר לציין שנכון לעכשיו אנו משלמים בחודש עבור טיפולים שונים שהוא זקוק קרוב ל3500 ש"ח אין לנו יכולת לממן עוד משהו .וגם אין לו עוד אחרי הצהרים פנוי לבית ספר צריך להיות אחראיות כלפי תלמיד כיתה ב' שעושה מאמצים אדירים להסתדר. למי לפנות? תודה

22/12/2008 | 23:15 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, ראשית דברי עם יועצת בית הספר. גייסי את המנהלת פסיכולוג בית הספר ואם צריך גם את המפקח. בנך במצב זה זכאי לשעות שילוב, לפחות שעתיים בשבוע. אגב, על מה אתם משלמים כעת כל כך הרבה כסף? האם יש תוצאות בהתאם? כתבי לי וננסה להמשיך משם... בברכה אלמוג

23/12/2008 | 00:33 | מאת: רוני

כבר גייסתי את חלקם אך נעשה זאת שוב.תודה. ההוצאות הן כל כך גבוהות כיוון שיש בתוכו חוסר איזון מאוד גדול וזה יוצר קונפליקטים . אינטלקטואלית הוא הרבה יותר מבוגר מגילו אך רגשית וחברתית עדיין ילד קטן. אז יש צורך לתת לו מענה טיפולי רגשי -. את יודעת כמה עולה טיפול פסיכולוגי. לנושא המוטורי חייב לעשות ריפיו ועיסוק והשנה התחלנו גם הידרותרפיה ( יש גם בעיות קשב וריכוז ולוקח ריטלין).וגם חוג ספורט. אבחון ניורופסיכולוגי שלא חידש הרבה אך עדיין משלמים עליו בתשלומים. בנוסף הילד הוא גם ילד סקרן ורעב לידע אז צריך גם לספק את החלק הזה חוגי שחמט,מוסיקה וכו'. זה לא שאני תלוננת אני מוכנה לעשות זאת והרבה יותר עם כל האובייקטיביות הוא ילד מדהים. אבל הוא לא בן יחיד. אני חושבת שצריכה להיות תמיכה או עזרה ואפילו סולידריות מסויימת מטעם המדינה . לא יכול להיות שכל הנטל הכלכלי נופל רק עלינו כי זה לא נכון ולא הוגן מבחינה חברתית. תודה

מנהל פורום לקויות למידה