זכויות תלמיד לקוי למידה בכיתה ד'

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

19/11/2008 | 11:32 | מאת: רוית

שלום, בתי בכיתה ד, מאובחנת כלקויית למידה - דיסגרפיה. בית הספר אמנם מאפשר לה הקלות מסוימות כמו הארכת זמן במבחנים אך גם זאת על חשבון השיעור עצמו כך שבתקופת בחינות היא עסוקה רק בהשלמות של מבחנים ומפסידה את השיעורים עצמם. כמובן שהמורים מתנערים מכל אחריות להשלמת תוכן השיעור ודורשים מאיתנו, ההורים לצלם מחברות של ילדים ולעשות את ההשלמות בבית. כמו כן, המורים מתנערים לגמרי מאחריות על ארגון מערך שיעור מסודר וכתוב או צילום החומר הנלמד בטענה שהדבר גוזל מזמנם החופשי. כך, אין חומר כתוב ומסודר ואין צילומים של החומר הנלמד בכיתה ונדרש מבתי (בת ה-9) להשלים את חומר הלימוד אחרי שעות בית הספר. באנגלית המצב בלתי אפשרי כאשר המורה אינה מתייחסת כלל לקושי של לימוד שפה לדיסלקט ושוב מתנערים מאחריות ושולחים אותנו למצוא לה מורה פרטית מחוץ למסגרת בית הספר. בינתיים, לבתי קשה ההתמודדות בכיתה ולכן מוצאת פתרון ביציאה תכופה מהכיתה וחולמנות בשיעורים. באבחון לא נמצאה בעיית קשב וריכוז. בבית הספר המורה הודיעה לנו, בקבלת הורים, שברור לה שיש בעיית קשב וריכוז וכבר רצתה לתת לה רטלין. גם כאשר אמרתי שאין לה בעיה ושלא אובחנה היא עדיין התעקשה שהיא בטוחה שיש בעייה של קשב וריכוז. ברור לי שבתי בוחרת "לברוח" ממציאות שקשה עבורה בכיתה ושלמורה קל להשליך זאת על קשב וריכוז. כמו כן, ברור לי שעומדת מולי מורה חסרת ידע, חסרת אמצעים וחסרת רצון להתמודד מול הבעיה של הדיסלקציה ומנסה להשליך את הפתרונות, שצריכים להיות מתוך המערכת החוצה, אלינו, ההורים. שאלותי הן, איך ניתן לדעת מהן הזכויות המגיעות לה בבית הספר, מה אנו יכולים לדרוש, מה בית הספר מחוייב לתת ומה עלינו להשלים ואיך ניתן לעזור לילדה? האם יש מקום שבו אוכל להתייעץ לגבי זכויות וחובות של לקויי למידה?

19/11/2008 | 23:16 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, תשובה מלאה השבתי לך בפורום לקויות למידה בתפוז. עם זאת אומר כי אשמח לראותך גם כאן ולהשיב על שאלותייך ולנסות לסייע כמה שיותר בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה