איבחון דיסלקציה בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/10/2008 | 21:02 | מאת: אמיר

מעולם לא נשלחתי לאבחון ליקויי קריאה וכתיבה למרות שיש לי כאלה ללא ספק כרגע סיימתי תואר שני וכתבתי אף תזה באנגלית (25000 מילים בתחום מדעי), אך עדיין יש לי הרבה בעיות בכתיבה והרבה מאוד שגיאות כתיב (ושגיאות של השמטת אותיות והחלפתם) למרות שאני אנטילגנטי ובע"פ מתנסך היטב אך בכתב קשה לי הן לארגן דברים ולכתובם בצורה ברורה וגם בכתיב ואף דיקדוק ושפה ואירגון משפטים משום מה. ובעיקר שמדובר בלכתוב בזמן מוגבל ומהר יותר. הבעיות הם גם בעיברית וגם באנגלית (למרות שאני דובר אנגלית טוב מאוד) הייתי רוצה לאבחן אם אכן יש לי דסלקציה שכן אני מאמין שציון התזה שלי נפגע מאוד בעיקר משום שיש לי בייות כתיבה ולא בעיות הבנה ןבזמן, ומכיבן שלא אובחנתי מעולם לא יוכולתי לבקש כל הקלות. אני גם מעוניין לעשות דוקטורט ולכן חשוב שיהיה לי איבחון סוף כל סוף, כי הבעיות שלי בכתיבה הם לי ניראות חריגות יחסית להשכלה שלי והבנה של דברים. כמו כן יש לי גם בעיות מסויימות בקריאה, בעיקר איבוד ריכוז וקריאה יחסית איטית. גם תמיד הייתה לי בעיה בךסיים בחינות בזמן אלה אם אלה היו מבחנים אמריקאים כל מבחן עם כתיבה היו לי בעיות זמן קשות אני בן 35 איפה אני יכול לאבחן אם אכן יש לי דסלקציה או לוקות כלשהיא יש מכונים מיוחדים למבןגרים איפה עושים כאלה איבחונים? מישהו אמר לי שבניצן עושים דברים כאלה האם זה נכון? או יש גם כאלה ד"ר פרטים שעושים זאת איפה מומלץ לעשות האם זה כרוך בעלות כספית גבוהה? איך אדע איפה הכי טוב לעשות? בתודה מראש אמיר

15/10/2008 | 23:09 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אמיר לילה טוב, אני שמחה לבשר לך - אין לך דיסלקציה!!! דיסלקציה היא חוסר היכולת לקרוא. דיסגרפיה היא חוסר היכולת לכתוב, וגם מליקוי זה אינך סובל. מה כן? פרטים רבים בתיאור שלך מחשידים מאוד כהפרעת קשב וריכוז. משתמע מדבריך כי מרבית הטעויות שלך הן תוצאה של הסח הדעת ובשום פנים ואופן לא חוסר ידע. אין לי ספק שיכולותיך האינטלקטואליות גבוהות מאוד, ועם זאת יתכן שיבוש מסויים בדרכי העיבוד, כלומר התהליך שבין ההבנה והידיעה של הדברים בעלפה ועד כתיבתם. אבחון - בשלב הראשון הייתי פונה לאבחון קשב. לשם כך פנה לרופא המשפחה ובקש הפנייה לנוירולוג. לדעתי, תמצא שם את התשובות. בשלב הבא ניתן לגשת לאבחון לקויות למידה, אך ליקוי הלמידה אצלך, אם קיים, נראה לי זניח. בברכה אלמוג

15/10/2008 | 23:47 | מאת: אמיר

זניח? אני כותב בשגיאות כתיב קורא די לאט, מפספס אותיות ומבלבל, זה ממש לא זניח זה לא שיש לי פה ושם טעות כל 100 מילים זה הרבה יותר חמור יש לי בעיה ממש רצינית בכתיבה, גם אחרי שאני מתקן משהו כמה פעמים עדיין יש לי שגיאות שלא לדבר אם אני כותב מהר אז זה ממש הרבה מאוד שגיאות זה לא כזה זניח זה ממש פוגם באיכות ויכולת שלי למצות את הידע האמיתי, כן אני מסוגל ללמוד אבל עדיין זה לא קשור רק להבנה ועיבוד זה גם בכתיבה רגילה לא כזאת שמצריכה הבנה ואני עדיין גם אחרי אלף פעם יש מילים שאני עדיין לא בטוח איך לאיית גם אם כתבתי אותם עשרות פעמים קודם, יש לי אולי הפרעת קשב שמדובר בקריאה אבל מה הקשר לכתיבה כאן? מאיפה הקביעה החד משמעית כול כך ע"פ מה ? זה לא ממש נורמלי שמשהיו עם רמת השכלה כמו שלי יכתוב כול כך גרוע מבחינת כתיב וסדר ואירגון משפטים. מה שאת בעצם אומרת לי זה עזוב אין לך שום בעיה? לקח לי אולי שנים להבין לבד כי באמת הבעיה היא לא כזאת בולטת, אני כן מסוגל לקרוא ולכתוב אבל ברמה הרבה פחות נמכוה משום מה מהיכולת האיטלקטואלית שלי

מנהל פורום לקויות למידה