ילדה מבולגנת

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

05/10/2008 | 21:57 | מאת: ורד

בתי בת ה 9 משגעת אותי! היא לא מצליחה להכין שעורים לבד, לא עושה שום דבר לבד, תמיד צריך להזכיר לה שהיא צריכה להכין את התיק למחר, להתקלח וכו". היא שוכחת מה היא עושה ומתחילה לעשות דברים אחרים, צריך להזכיר לה כל הזמן. היא מסוגלת להעביר את כל אחה"צ כשהספרים והצחברות פזורים על הרצפה בכל הבית, עד שתהיה עייפה ותרצה לישון. אם היא לומדת אצל מורה פרטית יש עליה חדה בהישגים שלה. לקחתי אותה לנויירולוג ילדים ולא מצאה כלום, עשינו לה מבחן טובה וזה יצא תקין. המליצו לי לעשות מבחן דידקטי לא כולל חשבון, איך זה יפתור את הבעיה שלה אם בכלל? מה את מציעה לעשות?

06/10/2008 | 19:31 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, לפני שמשתגעים חשוב להבין כי ביתך אינה מבולגנת, אלא לקויית למידה. אבחון מסודר הכרחי כדי להבין במדוייק את הקושי בלמידה, בהתארגנות ובסדר היום. על פי אבחון ניתן לבנות תוכנית עבודה מתאימה לבית הספר ולביית. בנוסף דרושים בדחיפות שיעורי אסטרטגיות למידה, אשר יסייעו לביתך לרכוש הרגלי למידה והתנהגות יעילים יותר. חשוב מאוד!!! ביתך לא עושה דווקא. היא לא מחפשת להרגיז אותך, אבל היא צריכה תמיכה ועזרה. בברכה אלמוג

07/10/2008 | 08:29 | מאת: ורד

כשאת אומרת אבחון, את מתכוונת לאבחון דידקטי? ניצן בסדר? מה זה שעור באסטרטגית למידה? איפה אפשר לעשות זאת?

מנהל פורום לקויות למידה