לקוי למידה מבוגרים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

14/08/2008 | 15:26 | מאת: לירן

אני בת 22 ועדין יש לי שגיעות כתיב ותחביר איך אני מתגברת על זה:? אני לא מצליחה לרחוש את השפה האנגלית למרות שלקחתי בעבר הרבה שעורים פרטים האם לעזוב את זה או להמשיך לנסות ואיך? בגיל 11 אובחנתי ואמרו לי שהחלפתי בין היידים ולכן יש לי שגיעות והיה לי קשה בלימודים למרות שלא נראה לי שזה מדויק כי ההורים ואחים שלי הם גם שמלאנים ולחלק יש גם שגיאות כתיב .מה זה אומר שאין חלק דוממנתי במוח ואיך אפשר להתגבר על זה? אני רוצה ללמוד פיתוח תכונה האם כדאי או חבל על המאמצים עשיתי את המבחן הפסיכוטכני אחרי שלמדתי הרבה הרבה לבד מספרים ואמרו לי שאני גבולית יש לי מה ללכת ללמוד את המקצוע או להשאיר את זה לחכמים יותר למרות שאני אוהבת ללמוד ודברי חכמה אפילו שמאד קשה לי

14/08/2008 | 20:37 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לירן ערב טוב, דבר אחד אני יכולה לומר לך באופן ברור ווודאי - אסור לוותר!!! כעת, האם יש לך אבחון לקויות למידה מסודר? האם את רוצה ללמוד ואיזה תחום? אין שום מקצוע ששיך לחכמים ממך. זו אמירה מכוערת ופוגעת . אין לה כל הצדקה. עם שגיאות כתיב ניתן להתמודד בשיטות רבות, אך השאלה מהי מידת ליקוי הלמידה שלך, משום שבמקרי דיסלקציה מסויימים עוקפים את הקושי ולא מתמקדים בו. מוצאים פתרונות ודרכי חיים עוקפות , כאשר הניצחון הוא תמיד שלך. עני על שאלותי ונמשיך משם בברכה אלמוג

18/08/2008 | 21:26 | מאת: לירן

תודה על ההעידוד. אין לי איבחון ואני רוצה ללמוד פיתוח תוכנה אחרי שלמדתי הוראה מתקנת ויש לי תואר בזה. חשבתי שזה יעזור לי לפתור את הבעיות שלי אך מאד התכזבתי זה לא עזר לי ואני לא אהבתי את המקצוע כי זה דורש הרבה כוחות בד"כ צריך לשכנע את התלמידים ללמוד וגם אף פעם אני לא בטוחה באיך שאני מלמדת וזה משגע אותי וגם הדפיים הרבים מבלבלים אותי תודה מראש!

מנהל פורום לקויות למידה