ילד נרתע מלימודים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

22/07/2008 | 16:32 | מאת: אורלי

בני עולה לכיתה ג הוא עדין לא רכש את הקריאה כעת הדבר מתחיל להפריע בתחומים אחרים הוא מאוד אוהב חברת ילדים אבל מכוון שיש לו גם בעית קורדינציה וקשה לו לשחק משחקי כדור לא מצליח לרכב על אופנים בוחר לא לצאת החוצה ולהשאר מול הטלויזיה או המחשב ולא להיות חסוף לתחרות הביצועים הוא קולט בצורה מהירה את החשבון אוהב מדעים ומחשבים אבל הלקות השפתית שלוותה אותו מגיל 0 נותנת את אותותיה הוא נעזר במורה משלבת שנתנה לו שעורים מאוד פשוטים ואני אמו נרתמתי והקפדתי שיכין את המטלות המאוד פשוטות וסבירות כעת בחופשה יובל מתנגד לכל צורת למידה כל שיחה שיש בה אלמט הדרכתי או הסבר ידע הוא מעדיף לחסל את השיחה כמה שיותר מהר הדבר מלווה ברגזנות "אמא אמא הבנתי" כרגע אני מרגישה תסכול ברור לי שמדובר בילד מאוד אינטלגנטי אני ממש לא רוצה לדקא את סקרנותו אני רוצה לפתח בו אהבה ללמידה ונראה כאילו אני עושה את כל הדברים הלא נכונים אני יכולה לראות שיובל חרד מהקריאה ומאוד מתסקל אותו שחבריו מהכיתה והשכונה שמים אותו מאחור הן מבחינה ספורטיבית והן מבחינה שפתית שאלתי מה עלי לעשות

22/07/2008 | 23:25 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אורלי לילה טוב, ברוכה הבאה לפורום שלנו, ראשית, ברצוני לשאול האם בנך מאובחן אבחון רב תחומי מסודר??? האם בדקתם בעיות ראיה? הפרעות קשב? ילד שנמנע מלמידה עושה זאת מתוך כאב וקושי. על פי אבחון מתאים יש לבנות דרכי הוראה מתקנת תוך כדי משחק ולמידה עקיפה תחילה ומיומנויות לימודיות , גופניות וחברתיות בהמשך. אני רוצה לעודד אותך ולומר, כי ניתן לגשר על כל קושי ופער לימודי ובהחלט לא מאוחר. בהצלחה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה