הבהרת מושגים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

20/05/2008 | 07:16 | מאת: מור

מה זה הוראה מתקנת? מה זה אסטרטגיות למידה? איזה מורה מלמד תחומים אילו?

20/05/2008 | 19:14 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

מור ערב טוב, הוראה מתקנת היא שיטת למידה , העוקפת את הקשיים שנגרמים עקב לקויות למידה. דרך זו מקנה דרכי עקיפה והתמודדות עם החומרים הלימודיים הנתונים מול הקשיים הלא רגילים. אסטרטגיות למידה היא תורה שלמה המלמדת כיצד ללמוד. כאן כל אחד יכול לשפר את למידתו ללא קשר להיותו או לא לקוי למידה. כאן מוקנות דרכי למידה חלופיות למקצועות רבי מלל, מתמטיקה או שפות זרות. הוראה מתקנת מלמד מומחה ללקויות למידה ואסטרטגיות למידה. אדם זה חייב להיות מומחה ובקיא בשיטות לימוד חלופיות, וכמו כן להכיר את כל הקשיים מהם סובלים לקויי למידה על מנת לבנות תוכניות חלופיות לעוקפן. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה