אבחון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

06/05/2008 | 12:21 | מאת: ס

אלמוג שלום בתי בת 13 ומאובחנת כלקוית למידה ע"י המרכז לשפור הלמידה בחיפה. היא לומדת בחטיבת הביניים בכתה ז. עליה לעבור אבחון נוסף, ע"מ לקבל התאמות והקלות שיתאימו עד לבחינות הבגרות. ההקלות שברצוני לבדוק אם היא זכאית להם הם: פטור משפה זרה נוספת, שימוש במילונית אנגלית ובמחשבון במתמטיקה. התעלמות משגיאות כתיב ואפשרות להבחן בע"פ. עליה ללמוד ערבית בחטיבה, והיא מאוד מתקשה, לכן רציתי לערוך את האבחון כבר בקיץ הזה, שאם באמת מגיע לה הפטר, היא תוכל ללמוד על האיסלם במקום ערבית. איזה אבחון צריך לערוך לה? דידקטי? פסיכודידקטי? מה ההבדלים ביניהם? ואיפה בחיפה את ממליצה לערוך את האבחון. כללית מושלם נותנים השתתפות באבחון רק בניצן חיפה ובמכון אלבאום. מה דעתך? ממליצה?

06/05/2008 | 17:09 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, את בהחלט צודקת בנוגע לקיומו של אבחון מסודר בקיץ לקראת כיתה ח. אבחון זה חייב להיות רב תחומי על מנת שיוכל ( אם יש הצדקה לכך ) לאשר בחינות בעלפה. אבחון רב תחומי מכיל בתוכו אבחון דידקטי, הבוחן יכולות למידה קוגניטיביות, זיכרון ומיומנויות יסוד בתוספת אבחון פסיכולוגי רגשי המרחיב את המבט על הלמידה ומתבונן על התפקודים גם בעת לחץ או קושי אחר. אבחון זה מקיף הרבה יותר מן האבחון הדידקטי המצומצם. הבחירה היא כמובן שלך, אך אני מזהירה אותך בכל לשון: מרכז אלבאום הוא פיקציה ומסחטת כספים ללא תמורה. האבחונים בניצן אינם מפורטים מספיק, אינם נגישים, אינם גמישים ויקרים מאוד. אוכל להפנות אותך למספר מאבחנות נהדרות ומרכזי לימוד וטיפול לאחר האבחון. יש בחיפה פסיכולוגיות מומחיות ומקצעיות באבחון , והן יכולות לעשות עבודה נהדרת, ומה שחשוב, תוכלי לחזור, לתקן ולעדכן לפי הצורך בגמישות וללא תוספת תשלום וסחיטה בלתי נדלית. תוכל י לפנות אלי בטלפון: 0776350039 או 797860 0506 בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה